Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Náckovia sa nechali oklamať vlastnými tričkami

Jedno z tričiek, ktorého nápis sa po vypratí zmenil
Jedno z tričiek, ktorého nápis sa po vypratí zmenil

BERLÍN - Návštevníci nacionalistického a krajne pravicového koncertu vo východonemeckom meste Gera si nechali rozdať tričká so skrytými nápismi obsahujúcimi protinacistické posolstvo. To sa objavilo hneď po prvom opraní, informovala agentúra Reuters.

Na tričkách bola pôvodne vyobrazená lebka, nacionalistické symboly a nápis "hardcore Rebels". Po vypraní sa však nápis zmenil v posolstvo organizácie EXIT, ktorá ľuďom pomáha opustiť krajne pravicové prostredie.

"Tvoje tričko to dokáže, ty to dokážeš tiež - my ti pomôžeme opustiť pravicový extrémizmus," hlása vypraté tričko. Na rockovom koncerte Rock for Germany v Gere ich rozdali okolo 250.

Organizátor koncertu Gordon Richter, ktorý je členom krajne pravicovej Národnodemokratickej strany Nemecka (NDP) však uistil, že investície do úpravy tričiek boli len zbytočným plytvaním peniazmi. "Je to trochu na zaplakanie, že niekto utrácal peniaze za niečo také," povedal.

Zakladateľ organizácie EXIT Bernd Wagner uviedol, že tričká mali osloviť jej hlavnú cieľovú skupinu: osoby, ktoré uvažujú o opustení krajnej pravice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu