Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Žiaci (15) sa chystali postrieľať spolužiakov aj políciu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

COVINGTON - Úrady na predmestí amerického mesta New Orleans odhalili a zmarili plán troch pätnásťročných mladíkov, ktorí chceli na začiatku školského roka postrieľať svojich spolužiakov. Podľa dnešnej správy agentúry AP mali vybraté dve obete, ale boli pripravení strieľať na všetko, čo sa pohne, až na miesto dorazí polícia. Nakoniec chceli spáchať samovraždu.

Miestny šerif Jack Strain na piatkovej tlačovej konferencii bez ďalších podrobností povedal, že vražednému plánu sa podarilo zabrániť vďaka upozorneniu žiakov jednej miestnej strednej školy.

Mladíci, ktorí vražedný útok plánovali ako Deň D, chceli hlavne zabiť jedného spolužiaka a jedného člena učiteľského zboru, ale počítali so streľbou tiež do policajtov, ktorí, ako čakali, skoro po začiatku masakru do školy dorazia, uviedol Strain. Plánovali vraždy policajtov, aby sa zmocnili ich zbraní, a strieľať chceli tak dlho, ako to len pôjde. Boli odhodlaní sa nevzdať a v poslednej chvíli obrátiť zbrane proti sebe, povedal šerif.

Zadržaní mladíci sa podľa polície vôbec nesnažili svoj ​​plán nejako popierať, naopak, ku všetkému sa vraj priznali a s políciou spolupracovali. Teraz sú vo väznici pre mladistvých. V pondelok by sa mali objaviť pred súdom.

Môžu ich obviniť z mnohých trestných činov, vrátane vraždy, sprisahania a terorizmu. Ak budú obvinení z terorizmu, môžu zostať vo väznici pre mladistvých až do dovŕšenia svojich 21 rokov. Potom by súd rozhodol o ich potrestaní.

V štáte Louisiana existuje trest smrti. Od roku 1976 bolo v štáte popravených 27 odsúdencov. Na popravu tu čaká 86 odsúdených.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu