Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V tehotenstve pila vodku, porodila zmrzačenú dcérku!

Keira má kopec zdravotných problémov Zobraziť galériu (3)
Keira má kopec zdravotných problémov (Zdroj: mirror.co.uk)

LONDÝN/BRATISLAVA - Kiera Roebucková má iba sedem rokov, ale už ju stihol zničiť alkohol. V skutočnosti o šance na normálny život prišla ešte skôr, ako sa narodila.

Zatiaľ čo väčšina tehotných žien sa stravuje veľmi starostlivo, Kierina matka Rachel dávala prednosť vodke. Popíjala počas ťarchavosti a po piatich mesiacoch od pôrodu zomrela na zlyhanie pečene ako 35-ročná.

Vplyv alkoholu na dieťa bol katastrofálny. Kiera sa narodila s rázštepom podnebia a nevážila ani dve kilá. Keďže nemohla jesť, prvé dva roky ju kŕmili hadičkou cez brucho. U dievčaťa diagnostikovali fetálny alkoholový syndróm (FAS), ktorý sa podpísal na poškodení mozgu a sluchu, má taktiež problémy s učením a hyperaktivitou.

Ako štvorročnú ju do opatery dostala jej babička Carole Mitchell-Roebucková (58), ktorá tvrdí, že Kiera by bola normálna, keby nemala matku alkoholičku. Jej otec je neznámy a Rachel nikomu neprezradila jeho identitu.

Psychiater Raja Mukherjee z britského Surrey, ktorý sa zoaberá problematikou FAS, hovorí, že konzumácia alkoholu v tehotenstve je ako hranie ruskej rulety. "Niektoré ženy môžu piť veľa, a nebude to mať vplyv na plod. Ale asi v 60% prípadov sa to prejaví. Čím je človek citlivejší na alkohol, tým bude výsledok horší."

Podľa Caroline je staroslivosť o vnučku veľmi únavná a finančne vyčerpávajúca. Kiera potrebuje nové oblečenie každý mesiac, pretože ho zničí. Nosí špeciálne topánky pre problémy s nohami a potrebuje špeciálnu sedačku kvôli chrbtici.

"Kiera znamená pre mňa celý svet, ale keď povie," milujem ťa, mama ", láme mi to srdce, pretože by to mala hovoriť Rachel," dodáva skormútená žena.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu