Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Väzenie pre mladých vrahov: Luxusné ako **** hotel!

K luxusnému väzeniu odzneli viaceré výhrady Zobraziť galériu (6)
K luxusnému väzeniu odzneli viaceré výhrady (Zdroj: The Sun)

LONDÝN/BRATISLAVA - Niektorí z najnebezpečnejších mladých zločincov Británie, vrátane vrahov a násilníkov, sa presťahujú do nového "väzenia" vybaveného ako štvorhviezdičkový hotel. Jeho cena sa vyšplhala v prepočte na 16 miliónov eur.

Tridsaťosem dospievajúcich kriminálnikov bude mať k dispozícii telocvičňu s rotopédmi a strojmi na posilňovanie. Môžu si zaplávať vo vyhrievanom bazéne, zašportovať v krytej hale, zahrať futbal na ihrisku,
dopriať nealko drink v bare či odpočinúť si v spoločenskej miestnosti s pohodlnými pohovkami.

Na izbách budú môcť páchatelia do 16 rokov pozerať televíziu, hrať sa na konzolách Xbox alebo používať počítač. Takéto vymoženosti sa však stretli s mnohými negatívnymi ohlasmi. Miera luxusu je vraj nezaslúžená oproti tomu, ako mnohé školy musia škrtať svoje rozpočty.

"Slušné rodiny by to vyšlo na tisíce, ale tieto deti budú mať všetko zadarmo. Vysiela to veľmi zlý signál," uviedol muž z organizácie združujúcej obete. Ďalší vraví, že dostali čosi ako kopanec do zubov.

Podľa krajskej rady v Durhame je dôležité, aby mali delikventi príležitosť zmeniť svoje životy a budú sa podieľať na komerčných projektoch. Zariadenie, ktoré otvoria v auguste v anglickom meste Newton Aycliffe, nemôžu opustiť a v noci musia zostať na izbách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu