Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Belgicku opäť ušli nebezpeční väzni!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRUSEL – Už od pondelňajšieho rána sú na úteku dvaja nebzepeční belgickí väzni, ktorým sa podarilo nečakane uniknúť z väzenia v meste Nivelles. Len tri dni predtým z väzenskej nemocnice v meste Namur utiekol ďalší nebezpečný trestanec.

Dvojica väzňov z Nivellesu je podľa trestných orgánov veľmi nebezpečná. Je zodpovedná za sériu krádeží spojených s násilím a použitím zbraní. Podomácky vyrobené zbrane im pomohli aj k úteku.

Väzni, pochádzajúci z okolia mesta Charleroi, si vyrobili improvizované nože. Počas návštevných hodín prekvapili dozorcu a pod hrozbou násilia sa im podarilo dostať ku vchodu pre návštevníkov, odkiaľ utekali smerom do centra mesta. Okamžité pátranie neprinieslo nijaký výsledok, čo znamená, že museli mať komplica čakajúceho v aute neďaleko väznice. Prokurátor Jean-Claude Elslander okamžite vyhlásil po väzňoch celoštátne pátranie.

Úspešný bol podľa agentúry Belga aj piatkový pokus o únik trestanca z nemocnice v meste Namur. Obvinený Toufik Dinsi využil presun z väzenia v Andenne na nemocničné vyšetrenie. Bol v prísne chránenej izolovanej izbe. Vstup do nej bol možný iba prostredníctvom špeciálneho preukazu. Väzňovi sa záhadne podarilo uniknúť cez bezpečnostné únikové dvere nemeocnice. To spôsobilo prestrelku obvinení medzi eskortnou väzenskou službou a nemocničným personálom.

"Nemocnica predsa nemôže byť zodpovedná za stráženie väzňov. To je úlohou väzenskej služby alebo polície," vyhlásil hovorca namurskej nemocnice François Nelis.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu