Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Superjumbo sa zrazilo priamo na letisku!

Airbus A380 vráža do odstaveného lietadla
Airbus A380 vráža do odstaveného lietadla

NEW YORK - Najväčšie, najmodernejšie, najbezpečnejšie dopravné lietadlo na svete typu Airbus A380 sa nevyhlo kurióznej zrážke priamo na letisku Johna F. Kennedyho v New Yorku.

Za všetkým zrejme bude ľudský faktor, ktorý v pondelok v noci skomplikoval odlet stroja Air France do Paríža.

Supejumbo nemalo s podstatne menším strojom spoločnosti Comair žiadny problém a hravo ho odhodilo z dráhy. Obrovský stroj zachytil ľavým krídlom o lietadlo typu Bombardier, ktorý pootočilo takmer o 90 stupňov. Na jeho palube po pristátí z Bostonu bolo pritom 62 cestujúcich a štyria členovia posádky. Počet osôb na palube airbusu nie je známy, pri zrážke sa však našťastie nikto nezranil.

Obe lietadlá odtiahli na inšpekciu, rozsah škôd však zatiaľ nie je známy. Airbus mal mať podľa sledkov poškodený stabilizátor na ľavom krídle. Inšpektori teraz zisťujú, či sa chyby dopustila posádka alebo dispečeri na kontrolnej veži letiska.

"Ľudia začali vtipkovať," citovala CNN jedného z cestujúcich na palube airbusu Jima Bittermanna. Smiech ich však podľa všetkého prešiel keď zistili, že si musia vyzdvihnúť batožinu a ich prílet do Paríža sa oneskorí.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu