Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Matka mu vyčítala životný štýl, uškrtil ju zozadu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/PARDUBICE - Ani zúfalý plač na súde pravdepodobne nezachráni mladého Ondřeja (25) z Pardubíc pred dlhoročným trestom. Zavraždil totiž svoju matku. Mladík sa sám udal, osudné minúty mu však z hlavy zmizli.

"S mamkou sme sa ľúbili," uviedol v utorok na súde so slzami v očiach. Žili spolu v jednom byte a obaja si pravidelne vyčítali životný štýl. Mladíkovi sa nepáčilo, že matku veľmi často trápil smäd, ktorý sa pokúšala uhasiť vínom. Ona mu vyčítala, že nemá školu, priateľku ani zamestnanie.

V osudný deň, 2. decembra, sa všetko odohrávalo ako obvykle. Matka si už ráno otvorila prvú fľašu vína. "Bola schopná vypiť aj štyri litre za deň," uviedol mladík. Údajne ho od začiatku prehovárala, aby si s ňou vypil. Nakoniec podľahol. Po slušnej dávke alkoholu sa obaja opäť pochytili. "Mama ma neustále urážala a niečo mi vyčítala. Snažil som sa ju umlčať. Kričal som, nech prestane, ale nepomohlo to. Kričala na mňa, že som sa nemal narodiť," popisoval udalosť. Matku údajne vyzval, aby si išli obaja ľahnúť. Presunuli sa do spálne.

"Sedela na posteli. Chcel som ju uložiť. Objal som ju okolo ramien a na viac si nepamätám," vzlykal Ondřej. Podľa obžaloby ju mladík chytil do "zveráku" a zozadu ju uškrtil. Keď sa opäť spamätal, matka, ktorá bola už celá modrá, na ňom bezvládne ležala. Zavolal políciu, udal sa a počkal na jej príchod.

Hrozí mu až 18 rokov za mrežami a rozsudok by si mal vypočuť ešte tento týždeň. O smutnom prípade informoval portál denik.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu