Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Jednonohé dievča (10) príde o peniaze, je málo postihnuté!

Olivii po chorobe amputovali nohu
Olivii po chorobe amputovali nohu

LONDÝN/BRATISLAVA - Olivii Porterovej v dôsledku meningitídy amputovali nohu a dodnes nemôže riadne používať ani pravú ruku. Častokrát trpí bolesťami, no napriek tomu jej zastavil štát príspevok. Údajne je na tom zdravotne príliš dobre. Rozhodnutie urobili na základe referencii od učiteľa.

Ministerstvo informovalo, že ruší Oliviin mesačný príspevok vo výške 307 libier (cca 350 eur) a tak isto aj dodáciu na auto, ktoré používajú pri cestách do nemocnice.

Dávky idú tete Sheryl Robertsonovej, ktorá sa o dievča stará od roku 2002, kedy jeho matka zomrela na rakovinu krčka maternice. Rok po jej smrti Olivia prišla o nohu.

Mamičke dvoch detí, ktorá si k sebe zobrala aj dve Oliviine sestry, povedali, že výhody berú na základe telefonického rozhovoru s učiteľom.

"Ako zdravotne postihnutý musíte byť? Je to diabolské," nechápe Sheryl. "Život s umelou nohou môže byť veľmi ťažký," dodáva dievča.

"Bolo nám povedané, že Olivia je veľmi mobilná a môže hrať kontaktné športy, vrátane dievčenského ragby a nohejbalu. Neakceptujeme, že je tak postihnutá, ako tvrdí," uviedol hovorca ministerstva.

Sheryl proti rozhodnutiu podala odvolanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu