Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šokujúce obvinenie: Kaddáfí je feťák, šnupe kokaín!

Diktátor vraj obľubuje biely prášok
Diktátor vraj obľubuje biely prášok

BRATISLAVA - Vodca Líbye Muammar Kaddáfí čelí podozreniam z toho, že je drogovo závislý. Táto informácia koluje v západoeurópskych diplomatických kruhoch. Potvrdil to minister zahraničných vecí Českej republiky Karel Schwarzenberg. Spomínaná diagnóza by mohla predĺžiť konflikt.

Dôvodom súčasnej vojenskej operácie v severoafrickej krajine môže byť aj nevypočítateľné správanie Kaddáfího. Myslí si to český šéf diplomacie. Povedal to v nedeľnej relácii Českej televízie Otázky Václava Moravce.

Na otázku moderátora, čo si myslí o charaktere osobnosti líbyjského vodcu vyhlásil, že má nevyrovnanú povahu a naznačil, že môže byť za tým kokaín. „Nie iba ako sa oblieka, ale aj to, že štátne návštevy víta v stane a má aj dievčenskú gardu. Existuje podozrenie, že si dáva z času na čas niečo do nosa. To zmenilo jeho charakter aj pôsobenie,“ tvrdí Schwarzenberg.

Súhlasí tiež s tým, že ako drogovo závislý človek nemusel vždy konať racionálne. Podľa slovenského exministra hospodárstva Ľubomíra Jahnátka, ktorý mal možnosť vidieť Kaddáfího osobne, nevyzeral ako drogovo závislý. „Nepôsobil na mňa takýmto dojmom,“ uviedol.

Racionálne nemal konať napríklad v začiatkoch konfliktu v Líbyi, keď poslal na demonštrantov vojakov, stíhačky a ozbrojené vozidlá. Jedným z najlepších priateľov Kaddáfího je aj venezuelský prezident Hugo Chávez, ktorý sa pred útokom snažil sprostredkovať rokovanie Západu a líbyjského vodcu. Chávez je známy tým, že si tiež rád požuje koku, teda rastlinu, z ktorej sa droga vyrába. 

Príprava na príhovor


 



Kaddáfí šnupe kokaín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu