Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Týraný chlapec (7) z Česka vážil len 13,5 kila!

Týraný chlapec
Týraný chlapec

PRAHA/BRNO – Otrasný prípad v Česku, rodičia mali mučiť vlastné dieťa! Podľa polície svojho malého syna za maličkosti bili remeňom. Dieťa sa nemohlo poriadne najesť a vážilo len 13,5 kilogramu. Za neprimerané trestanie, ponižovanie a trápenie hladom im hrozí až osem rokov väzenia.

Po upozornení sociálnych pracovníkov polícia prípad odhalila ešte vlani, ale podrobnosti zverejnila s polročným odstupom až dnes.

Podľa brnianskeho policajného hovorcu Pavla Švába sedemročný chlapec kvôli ťažkej podvýžive vážil necelých 14 kilogramov a bol vysoký iba 102 centimetrov. Za pol roka pobytu v detskom domove dieťa vyrástlo o desať centimetrov a pribralo osem kíl.

Chlapec chodil do školy upravený a pripravený. Rodičia mu však nedovolili chodiť na obedy. Kvôli hladu opakovane kradol desiaty spolužiakom a ďalším deťom.

Jeho fyzický stav matka zdôvodňovala údajnou alergiou a potrebou dodržiavať diétu. Modriny na tele dieťaťa žena vysvetľovala chlapcovou hyperaktivitou. Údajne preto, aby ho rodičia upokojili, dali mu do topánok v oblasti piat pripináčiky hrotom nahor a nútili ho behať naokolo. "Pokiaľ chlapec došliapol na pätu, vznikali tak bolestivé poranenia," dodal hovorca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu