Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mišo Hudák: Rozboril je kamarát, nie konkurent

Michal Hudák Zobraziť galériu (8)
Michal Hudák

Moderátor VyVolených sa neobáva, že by mu moderovanie kontroverznej reality šou mohlo ublížiť.

Dievča za milión vás vynieslo na televízne výslnie, pri Spolužiakoch ste si mohli trochu vydýchnuť. Nechýbalo vám to napätie a atmosféra živých prenosov?

- Pravdaže, adrenalín, napätie živého prenosu sa nedajú ničím nahradiť. Okrem toho keď robíte záznam, v podvedomí vám stále čosi našepkáva, že aj keby sa niečo stalo, všetko sa dá stopnúť a zopakovať ešte raz. Pri priamom prenose však takáto možnosť nie je, práve preto vás to burcuje k najlepším výkonom. Nádherné okamihy, ktoré sa pri tom zrodia, sa jednoducho nedajú naskúšať. Teším sa, že si to opäť naplno užijem pri VyVolených.

Bude sa Mišo Hudák z VyVolených odlišovať od Miša Hudáka z Dievčaťa za milión?

- S dievčatami som bol od úplného začiatku súťaže až do jej posledného momentu. Dokonale som ich poznal a z toho som vychádzal aj pri moderovaní. Vo VyVolených bude situácia absolútne odlišná, lebo pravidlá tejto reality šou mi nedovoľujú komunikovať s finalistami mimo štúdia. Po prvý raz ich teda uvidím až vtedy, keď mi ich privedú do televízneho štúdia. Hovoriť s nimi môžu len presne určení ľudia. Vo vile sa im budem prihovárať iba prostredníctvom monitora. Bude v tom oveľa väčší adrenalín, lebo sa nemôžem spoliehať na to, že súťažiaceho poznám a viem, ako zareaguje v konkrétnej situácii.

Neobávate sa, že vás kontroverzná reality šou VyVolení môže posunúť aj do roviny, ktorá nemusí byť pre vás príjemná?

- Neviem, ako by mi mohli VyVolení ublížiť. Ja predsa nebudem bývať vo vile a nechystám sa tam ani nahý sprchovať! Mojou úlohou bude vydolovať zo súťažiacich to, čo nezachytili kamery, pretože tie nevedia nahliadnuť do ich duše a srdca. Uvedomujem si však, že sa budem pohybovať na veľmi tenkom ľade, najmä keď budeme rozoberať naozaj citlivé témy. Neviem, kto z nás bude viac potrebovať psychológa – finalisti, alebo ja.

Budete sledovať aj vašu konkurenciu – Big Brother na Markíze?

- Ak mi to umožnia pracovné povinnosti, určite áno. Rád by som totiž videl, ako pracujú iní kolegovia, čoho sa treba vyvarovať, čo vylepšiť a čím sa dá prípadne inšpirovať. Zatiaľ však považujem za najlepšieho moderátora, akého som kedy videl, Ryana Seacresta, ktorý uvádza American Idol. Skvele vyzerá, hovorí k veci a vie, ako narábať s humorom. Klobúk dolu! Poteší ma, ak mi niekto povie, že mu ho pripomínam.

Slovenskú šou Big Brother bude moderovať Vilo Rozboril. Vnímate ho ako svojho konkurenta?

- Slovenský mediálny trh je taký malý, že drvivá väčšina ľudí sa veľmi dobre pozná a vo väčšine prípadov sme aj veľmi dobrí priatelia. S Vilom sa poznáme už asi 12 rokov, od čias, keď účinkoval v spišskonovoveskom divadle. Vtedy sme sa často stretávali v televízii a v rozhlase pri komentároch a dabingu a skamarátili sme sa. Potom odišiel do Bratislavy a už sme sa vídavali oveľa menej. Stále však mám pocit, že keď sa stretneme, obidvaja z toho máme radosť a otvorene sa vieme porozprávať aj o svojej práci. Nikdy som nebral Vila ako konkurenta, ale ako kamaráta a kolegu.

VyVolení a Big Brother budú prvými skutočnými reality šou u nás. Nebudú pre našich divákov príliš veľkým „sústom“?

- V našej tlači sa z maďarskej verzie VyVolených objavujú stále tie isté šteklivé zábery – asi aj preto, že podobných momentov naozaj nebolo veľa. Okrem toho nikde predsa nie je napísané, že to, čo sa odohralo v Maďarsku, sa udeje aj u nás. Veď vzťahy sa predsa nedajú naplánovať! My sa len chystáme zaznamenať 24 hodín života 14 finalistov, ktorí sa dobrovoľne prihlásili do reality šou s vedomím, že ich spolužitie bude neprestajne snímať kamera. Nevidím na tom nič zvrhlé. Šteklivejšie veci sa budú vysielať v čase, keď to je povolené.

S vašou moderátorskou kolegyňou Karin Haydu ste sa zoznámili až na kamerových skúškach. Stihnete sa zohrať?

- Karin som poznal iba z Teleshoppingu. Minule som dokonca zmeškal spoločné fotenie, lebo som sa zadíval na to, ako prezentuje „zázračnú“ panvicu a rozkošne krája mrkvu. Keď sme sa prvýkrát stretli na kamerovkách, bol som z nej milo prekvapený. Vyzerá veľmi mlado, aj preto ma zaskočilo, že je vydatá a má dcérku. Karin je veľmi milá a skromná, ale nebojí sa opýtať, keď niečo nevie. Niekedy si dokonca pripadám, akoby som už robil v televízii aspoň 40 rokov. (smiech)

Od finále Dievčaťa za milión uplynulo vyše pol roka. Nezabudli na vás „miliónové“ dievčatá?

- Kdeže. Najintenzívnejšie komunikujem s Miškou Suríniovou a Katkou Suchoňovou – s tou som robil viacero spoločných akcií, párkrát sme si aj spolu zaspievali. Často si telefonujem s Barborkou Chlebcovou a na rôznych akciách sa stretávam s Karin Olasovou. Zuzka Panczová je momentálne v Las Vegas, odkiaľ mi posiela „tisícstranové“ maily. V lete sme s dievčatami plánovali spoločné stretnutie v Senci, kde sme bývali počas súťaže, ale musíme počkať, kým sa Zuzana vráti na Slovensko.

Po skončení Dievčaťa za milión ste vyhlásili, že pôjdete každej z dievčat na svadbu. Ako prvá sa pred pár mesiacmi vydávala Lucia Uličná, boli ste pri tom?

- Pravdaže, len o tom nik nevie! Pôvodne som mal byť svedok, ale keďže som sa o svadbe dozvedel neskoro, povinnosti mi nedovolili zúčastniť sa na obrade. Na oslave v Topoľčiankach som však nechýbal!

Chystáte sa na svadbu aj ostatným dievčatám?

- Len nech sa niektorá opováži ma nepozvať! (smiech) Dokonca mám tip, ktorá bude ďalšia, ale neprezradím ho.

Väčšinu času trávite v Bratislave a domov do Prešova sa dostanete len raz za čas. Vaša rodina musí byť naozaj trpezlivá...

- Moja žena mi veľmi drží palce a teší sa, že práve ja som dostal túto prácu. Podobné ponuky predsa neprichádzajú každý deň. Na druhej strane aj jej trpezlivosť má svoje hranice, a keď si uvedomila, že sa do konca roka takmer neukážem doma, nebola z toho nadšená. Čo by sa však zmenilo na veci, keby sme sa presťahovali do Bratislavy? Aj tak by som trávil celý deň v televízii a domov by som chodil iba na to, aby som sa osprchoval a vyspal.

Sám o sebe hovoríte, že ste vorkoholik. Naozaj vás baví, keď máte priveľa roboty?

- Áno. Keď mám roboty menej, zrazu pociťujem akýsi nepokoj a začínam riešiť a analyzovať aj neexistujúce problémy. Keď pracujem, tak na tieto hlúposti jednoducho nemám čas. (smiech)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu