Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kiska a Pellegrini si to povedali rovno do tváre: Už by som ho nikdy nevymenoval!

Peter Pellegrini a Andrej Kiska Zobraziť galériu (2)
Peter Pellegrini a Andrej Kiska (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Ak by spravodlivosť na Slovensku fungovala, moje obvinenie by nikdy nebolo na stole. V dnešnej diskusnej relácii televízie Markíza Na telo s Michalom Kovačičom to vyhlásil exprezident a predseda strany Za ľudí Andrej Kiska. Reč bola aj o prípadnej povolebnej spolupráci oboch hostí so stranou Mariana Kotlebu. Tú obidvaja razantne odmietli.

„Pána Andreja Kisku sa dotýka nejaké obvinenie, ktoré voči nemu vzniesla polícia. Postaví sa pred kamery a začne vyplakávať. Chcem sa jasne ohradiť voči tomu, aby niekto tvrdil, že tu máme policajnú mafiu,“ zdôrazňoval Pellegrini.

Predseda strany Za ľudí v relácii opätovne pripomenul, že premiér bol osobne v Bôriku za účasti Roberta Fica, Romana Krpelana (vtedajší hovorca prezidenta Kisku, pozn. SITA) a jeho, kde odznelo, že ak bude Fico menovaný za sudcu Ústavného súdu SR, všetky útoky prestanú. „Popieram, že by to bola nejaká pomsta za to, že Kiska nechcel vymenovať Fica za predsedu Ústavného súdu SR,“ povedal Pellegrini a zdôraznil, že polícia a prokuratúra koná tak, ako má.

Kiska taktiež upozornil na to, že Smer-SD je pripravený vládnuť s fašistami. Premiér to odmietol a vyhlásil, že Smer-SD nikdy nebude spolupracovať s kotlebovcami a nikdy s nimi nevytvorí žiadnu koalíciu. Všetko ostatné považuje za obyčajné lži. Čo sa týka Ficových zdravotných ťažkostí, Pellegrini si nemyslí, že by mali byť tak závažným problémom, aby ho to vyradilo z volebnej kampane. „Jeho problémy s tlakom sú dlhodobejšieho charakteru. V sobotu išlo o nadmerne vysoké hodnoty. Jeho stav je však stabilizovaný a pevne verím, že čoskoro sa opäť objaví v dobrej kondícii,“ konštatoval predseda vlády. Podľa Kisku neriadi našu krajinu Peter Pellegrini, ale z pozadia stále vládne Fico. Na otázku, či by opätovne ako prezident vymenoval Petra Pellegriniho za predsedu vlády, odpovedal, že nie.

Viac o téme: Smer-SDPeter PellegriniAndrej KiskaNAKAZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu