Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalší rozkol medzi premiérom a SNS: FOTO Chyba v priezvisku a dvojzmyselné narážky

Andrej Danko a Peter Pellegrini Zobraziť galériu (3)
Andrej Danko a Peter Pellegrini (Zdroj: TASR/Martin Baumann, AP Photo/Olivier Matthys)

BRATISLAVA - Medzi predsedom vlády Petrom Pellegrinim a šéfom národniarov Andrejom Dankom je to opäť napäté. Rozruch nastal po tom, ako vedenie Slovenskej národnej strany zverejnilo reakčnú tlačovú správu, v ktorej vysvetľovalo skomolené priezvisko premiéra. Správa evokuje dojem dvojzmyslov.

Celý prípad sa odštartoval ešte v piatok, keď vedenie Slovenskej národnej strany zverejnilo kritickú reakciu na premiéra, ktorý predtým kriticky komentoval čerpanie eurofondov z hľadiska ministerstva školstva. Ten spadá pod SNS. "Mrzí ma, keď koaličný partner v poslednej dobe takto intenzívne komentuje prácu rezortných ministrov a hlavne rezortov, ktoré sú v portfóliu našej politickej strany," povedal vtedy Pellegrini a dodal, že Dankovi odporúča venovať všetku svoju energiu a entuziazmus rezortom SNS.

"Pellegriny" by sa mal pozrieť do zrkadla

Na to reagovalo tlačové oddelenie národniarov, no nedalo si pozor na správnosť premiérovho priezviska. „Predseda vlády Pellegriny skôr, než sa vyjadrí, by sa mal pozrieť do zrkadla a neklamať,“ stálo vo vyjadrení. Tento krok Pellegriniho nepotešil, a to hlavne v kontexte jeho mena. „Napísali moje meno s hrubicou,“ komentoval premiér a nechal na ľudí, aby si utvorili obraz o vzťahoch s SNS.

Meno premiéra sa v piatkovej správe uviedlo chybne
Zobraziť galériu (3)
Meno premiéra sa v piatkovej správe uviedlo chybne  (Zdroj: SNS)

Reakcia na chybu

Tlačové oddelenie dankovcov si zjavne uvedomilo, že urobilo chybu, a tak zverejnilo ospravedlnenie, ktoré skôr vyvoláva otázniky. "Tlačové oddelenie SNS chápe, že predseda vlády vníma citlivo, keď dôjde k zámene písmen a namiesto mäkkého sa použije tvrdé. Ospravedlňujeme sa za zámenu a budeme si pamätať, že Pellegrini je správne s mäkkým,“ odkázalo tlačové oddelenie.

Ďalší rozkol medzi premiérom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Slovenská národná strana)

Viac o téme: Tlačová správaAndrej DankoPeter Pellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu