Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Odkaz Čižnárovi z OĽaNO: Odstavte prokurátora Bystríka Paloviča, vyhlásil Matovič

Igor Matovič na tlačovej konferencii Zobraziť galériu (6)
Igor Matovič na tlačovej konferencii (Zdroj: Topky/Vlado Benko Jr. )

BRATISLAVA – Predseda opozičného hnutia OĽaNO Igor Matovič vyzýva generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, aby „odstavil“ z pozície prokurátora Bystríka Paloviča v súvislosti s údajnou komunikáciou s Marianom K. Čižnár má podľa Matoviča k dispozícii tieto informácie od konca mája, respektíve začiatku júna.

„Prečo nekonáte viac ako štyri mesiace v tejto veci?“ pýta sa líder OĽaNO generálneho prokurátora. Ten mal koncom mája vydať pokyn dozorovým prokurátorom vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka, aby ho informovali o akýchkoľvek stykoch prokurátorov so „závadovými“ osobami. O údajnej komunikácii Paloviča s Marianom K. tak má podľa Matoviča vedieť už štyri mesiace.

Igor Matovič hovorí o najnovšej Kočnerovej Threeme

Palovič mal taktiež podľa Matoviča pred komunálnymi voľbami v roku 2014 krivo obviniť poslanca Národnej rady SR Gábora Grendela. „Samozrejme, to musela neskôr zastaviť generálna prokuratúra, lebo to bolo celé postavené na absolútnych výmysloch,“ dodal Matovič.

VIDEO Odkaz Čižnárovi z
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Vlado Benko Jr. )

Bystrík Palovič je prokurátorom Okresnej prokuratúry Bratislava I, ktorý mal podľa Denníka N komunikovať s Marianom K. cez šifrovanú aplikáciu Threema. V nej sa mali dohadovať o ovplyvňovaní trestných stíhaní Mariana K. Palovičovi NAKA zabavila mobilný telefón koncom augusta. 

Viac o téme: Igor MatovičOĽaNOJaromír Čižnár Bystrík Palovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu