Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Začala sa schôdza: Poslanci budú voliť nového podpredsedu parlamentu

(Zdroj: Reprofoto RTVS)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR otvorili 49. schôdzu parlamentu. V úvode viacerí poslanci predložili návrhy na doplnenie programu schôdze. Vo štvrtok po hlasovaní o 17:00 budú poslanci voliť podpredsedu Národnej rady SR. Informoval o tom predseda parlamentu Andrej Danko. Miesto podpredsedu NR SR sa uvoľnilo po odchode Lucie Ďuriš Nicholsonovej do Európskeho parlamentu.

Nezaradený poslanec Zsolt Simon navrhoval, aby vláda predložila do parlamentu správu o stave čerpania eurofondov za obdobie 2014-2020. Podľa neho má stav čerpania eurofondov dopad na štátny rozpočet. Jeho návrh parlament nepodporil.

Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Eduarg Heger chcel, aby minister financií Ladislav Kamenický plénu predstavil správu o pláne ministra financií, ktorým chce dosiahnuť vyrovnaný rozpočet. Ani jeho návrh poslanci nepodporili.

Mimoriadnu schôdzu, na ktorej chce opozícia odvolať premiéra Petra Pellegriniho, zaradili ako posledný bod programu. Opoziční poslanci odovzdali podpisy na zvolanie ďalšej mimoriadnej schôdze s tým istým cieľom. Predseda parlamentu sa obrátil na ústavnoprávny výbor so žiadosťou o odpoveď, či je možné takúto schôdzu zvolať.

Viac o téme: SchôdzaPodpredseda parlamentuAndrej DankoNárodná rada Slovenskej republiky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu