Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

OĽaNO bude pokračovať v protestoch: Žiada odchod štátnej tajomníčky Jankovskej

Protesty proti odvolaniu Jankovskej pokračujú. Zobraziť galériu (2)
Protesty proti odvolaniu Jankovskej pokračujú. (Zdroj: FACEBOOK/ OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti )

BRATISLAVA - Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) plánuje pokračovať v protestoch pred budovou Ministerstva spravodlivosti SR. Informoval o tom tlačový odbor hnutia s tým, že protesty budú každý pracovný deň po 17:00. Hnutie požaduje odvolanie štátnej tajomníčky rezortu spravodlivosti Moniky Jankovskej, ktorá si údajne vymenila s Marianom Kočnerom stovky správ pomocou aplikácie Threema. Jankovská prostredníctvom sociálnej siete Facebook uviedla, že podá trestné oznámenie na lídra OĽaNO Igora Matoviča za ohováranie.

„Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) cynicky odmietol zabezpečiť, aby Monika Jankovská, ako žena vedome spolupracujúca s človekom obvineným z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, nemohla viac zastávať post štátnej tajomníčky na ministerstve spravodlivosti. Tým sa Pellegrini dobrovoľne postavil na roveň Roberta Fica (Smer-SD), ako premiér, ktorý viac chráni záujmy mafie ako občanov Slovenskej republiky. Z tohto dôvodu a ako znak toho, že mafia na ministerstvo spravodlivosti nepatrí, bude hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) organizovať protest pred ministerstvom spravodlivosti dovtedy, dokedy Monika Jankovská bude podľa premiéra Pellegriniho garanciou nezávislosti a spravodlivosti a najvhodnejšou osobou, ktorá má za Smer-SD zastávať tak významný post na ministerstve spravodlivosti," uviedlo hnutie v stanovisku.

Gábor Grendel
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Gábor Grendel)

Protesty sa uskutočnia každý pracovný deň vždy o 17:00 pred budovou ministerstva spravodlivosti na Župnom námestí v Bratislave. Jankovská je stále na plánovanej dovolenke a zatiaľ nereagovala, či odíde zo svojho postu. Okrem Jankovskej vzali policajti mobilné telefóny aj viacerým sudcom či prokurátorom.

Denník N priniesol informáciu, že ide o prokurátora Bystríka Paloviča, sudkyne Zuzanu Maruniakovú, Miriam Repákovú, ako aj krajskú sudkyňu Andreu Haitovú, ktorá je Jankovskej sestra. K odchodu Jankovskú vyzvala aj prezidentka Zuzana Čaputová, zotrvanie vo funkcii by mala prehodnotiť aj podľa premiéra Petra Pellegriniho.

Viac o téme: OĽaNOPeter PellegriniMinisterstvo spravodlivosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu