Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Čaputová prezradila, čo robila podvečer: Príbeh geja, príbeh lesby a cesta električkou

Prezidentka Zuzana Čaputová navštívila predstavenie v rámci podujatia Dúhový Pride. Zobraziť galériu (2)
Prezidentka Zuzana Čaputová navštívila predstavenie v rámci podujatia Dúhový Pride. (Zdroj: Reprofoto:instagram-zuzana_caputova)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová navštívila v piatok podvečer v bratislavskej Novej Cvernovke predstavenie s názvom Príbeh geja, príbeh lesby. Predstavenie je súčasťou sprievodného programu podujatia Dúhový Pride, ktorý sa koná v Bratislave v sobotu.

Na prepravu v hlavnom meste využila električku. Informovala o tom Henrieta Hajtová z prezidentskej kancelárie. Predstavenie je pôvodnou slovenskou inscenáciou, ktorá sa snaží na základe mozaiky príbehov LGBT komunity priblížiť fázy ich života.

Čaputová chce chrániť rodiny: Ako reagovala na otázku o lesbickej dcére?

Samotného pochodu sa nezúčastní

Čaputová avizovala, že na pochode Pride sa nezúčastní, rovnako sa nezúčastní ani na sobotnom podujatia Hrdí na rodinu. Zdôraznila však, že rešpektuje snahu všetkých komunít a menšín, angažovať sa a aktívne upozorňovať na svoje práva a uplatňovať svoju slobodu prejavu.

Na podujatiach sa nezúčastní ani predseda vlády Peter Pellegrini. Predseda Národnej rady SR Andrej Danko podporí pochod Hrdí na rodinu, práva komunít rešpektuje, hranicou je však pre neho adopcia detí homosexuálnymi pármi.

Viac o téme: PredstavenieDúhový PrideZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu