Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kaliňák bojuje za Glváča: VIDEO Drsný útok na médiá, je to hon na čarodejnice

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Exminister vnútra Robert Kaliňák si po dnešnom predsedníctve Smeru servítku pred ústa nekládol. Plne sa zastal Martina Glváča, ktorý komunikoval s údajnou objednávateľkou vraždy Jána Kuciaka Alenou Zsuzsovou. Podľa neho novinári porušili ústavu a obsah tejto komunikácie nie je verejným záujmom.

VIDEO Robert Kaliňák po rokovaní vedenia strany Smer

Robert Kaliňák po predsedníctve Smeru

Podľa Kaliňákových slov na predsedníctve vôbec nerozoberali Martina Glváča. „V tomto prípade hovorím za seba. Veľmi mi prekáža dvojitý meter médií, ktorý máte. Myslím si, že je tam veľa kandidátov naprieč politickým spektrom, na ktorých sa nepýtate,“ povedal. „Toto je čistý hon na čarodejnice, pretože vy to ani nemôžete tušiť. Každý má nejakú komunikáciu.“


Glváč posielal Zsuzsovej svoje selfie, aj z parlamentu: Dvojica sa mala osobne stretnúť


Exminister dokonca tvrdí, že to, čo robia médiá, je absolútne protiústavné a Glváčova komunikácia nie je vecou verejného záujmu. „Zverejňovať niekoho internú komunikáciu, v ktorej nedošlo k nejakému trestnému činu nie je ani verejným záujmom. To je porušenie všetkých práv a vy sa dovolávate demokracie? To je akože teda vážna irónia, pretože to je tajné. Podľa Ústavy SR, hovorí vám ten dokument niečo? Taký tenký,“ obul sa do médií Kaliňák.

Predsedníctvo Smeru

V centrále Smeru sa dnes na pravé poludnie začalo rokovanie najužšieho vedenia strany. Hlavnou témou má byť kauza komunikácie Martina Glváča s obvinenou z vraždy Jána Kuciaka Alenou Zsuzsovou. Glváč na predsedníctve nebol. 

Už v pondelok sa s podpredsedom parlamentu stretol aj premiér Peter Pellegrini, ktorý oznámil, že ho Glváč podrobne informoval o okolnostiach kauzy. Ten očakáva, že keď to orgány Glváčovi umožnia, pred všetkých sa postaví a bude odpovedať na otázky k medializovanej komunikácii. „Verím, že bude môcť predložiť dôkazy, že konal v záujme toho, aby sa vyvaroval ovplyvňovaniu či ohrozeniu národnej bezpečnosti,“ doplnil premiér.

 

Viac o téme: Robert KaliňákSmer-SDMartin Glváč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu