Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Smere budú rozhodovať o Glváčovi, Tomáš: A čo ostatní politici, ktorí komunikovali so Zsuzsovou?!

Martin Glváč
Martin Glváč (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - O tom, či bude mať podpredseda Národnej rady SR Martin Glváč (Smer-SD) naďalej dôveru strany Smer-SD, musí rozhodnúť jej predsedníctvo po tom, čo si vypočuje Glváčovo vysvetlenie v prípade medializovanej komunikácie s Alenou Zs., podozrivou z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

V diskusnej relácii televízie Markíza Na telo to uviedol poslanec Národnej rady SR za Smer-SD Erik Tomáš. Zdôraznil tiež, že pravdivosť uniknutých informácií z vyšetrovateľského spisu nie je zatiaľ potvrdená. "Stále ide o údajnú komunikáciu, nechajme preto na orgánoch činných v trestnom konaní, aby vec preverili, a to i z hľadiska bezpečnostných rizík," uviedol zároveň i na margo výziev, aby premiér Peter Pellegrini odvolal Glváča z funkcií, ktoré zastáva. Tomáš si zároveň myslí, že by sa mala venovať rovnaká miera pozornosti všetkým politikom, o ktorých sa preukázalo, že s Alenou Zs. v minulosti komunikovali. 

Predseda strany Sme rodina Boris Kollár, ktorý sám priznal niekdajšie spojenie s Alenou Zs., spochybnil Glváčove vyjadrenia, že svoju komunikáciu koordinoval cez tretie strany a diala sa aj s vedomím bezpečnostných zložiek. "To mi tak naozaj nepripadá,“ vyhlásil v súvislosti s intímnym obsahom správ. Čo sa týka jeho komunikácie s podozrivou, pripomenul, že sa k nej sám priznal ako ku kontaktu medzi súkromnými osobami, ktorý sa skončil predtým, ako vstúpil do politiky. "Ako politik som s ňou nekomunikoval," zdôraznil Kollár.

Viac o téme: Martin GlváčBoris KollárAlena Zsuzsová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu