Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

POTVRDENÉ Bývalý riaditeľ protikorupčnej jednotky šéfuje na vnútre: Lukratívny flek pre Krajmera

Róbert Krajmer Zobraziť galériu (3)
Róbert Krajmer (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj)

BRATISLAVA - Bývalý šéf protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer sa dostal do pozornosti verejnosti po tom, čo sa vyskytol na mieste činu vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej vo Veľkej Mači. Usvedčili ho televízne zábery. Čelil preto obrovskej kritike. Zdá sa, že si napriek tomu našiel dobrý flek.

Róbert Krajmer čelil po vražde Kuciaka obrovskej kritike. Objavil sa na mieste činu. Vtedajší policajný prezident Tibor Gašpar to popieral, no usvedčili ho zábery, ktoré zverejnila televízia Joj. Gašpar neskôr po dohode s premiérom Petrom Pellegrinim odstúpil. Koncom marca odišiel aj Krajmer. 

Krajmer riaditeľom

O Krajmerovi písal aj nebohý Kuciak. Krajmerova manželka je navyše spájaná s podnikateľmi Zoroslavom Kollárom a Norbertom Bödörom. Koncom marca požiadal sám o uvoľnenie z funkcie. Krajmer bol štyri mesiace v pozícii riaditeľa Oddelenia prevencie a komunikácie Policajného zboru SR. Prebehli aj špekulácie, že by mal byť poradcom ministerky vnútra Denisy Sakovej.

Šef protikorupčnej jednotky NAKA
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto/TV JOJ)

To však rezort vyvrátil. Krajmer v súčasnosti pôsobí na rezorte vnútra v oblasti dopravy. Je tam od 1. septembra 2018. „Menovaný je v súčasnosti zaradený na odbore dopravy sekcie hnuteľného a nehnuteľného majetku MV SR ako riaditeľ,“ uviedol tlačový odbor rezortu vnútra. Sekcia má na starosti okrem iného aj tendre a predaj prebytočného majetku. 

Čo robil na mieste, stále nie je známe

V tichosti tak dostal dobré miesto na ministerstvo vnútra. Krajmer ani po niekoľkých mesiacoch nevysvetlil, čo robil na mieste činu vraždy Kuciaka a jeho partnerky. Gašpar najskôr tvrdil, že Krajmer nevstúpil ani na dvor. Neskôr to však dosvedčili kamerové zábery. Jednoznačne bolo vidieť, ako šiel dovnútra. 

Mária Krajmerová a Robert
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Mária Krajmerová)

Riaditeľ protikorupčnej jednotky prišiel na miesto činu asi po desiatich hodinách od objavenia tiel aj spoločne s riaditeľom NAKA Petrom Hraškom na jednom služobnom aute. „Pričom plnil úlohy na pokyn riaditeľa NAKA. Nevidíme dôvod podrobne informovať o prítomnosti a pohybe funkcionára NAKA na mieste činu, ktorý NAKA vyšetruje," uviedlo vtedy prezídium. Skutočný dôvod jeho prítomnosti nie je dodnes známy. Tibora Gašpara nahradil vo funkcii šéfa polície Milan Lučanský. Stalo sa tak po dohode s Petrom Pellegrinim a po obrovskom tlaku verejnosti. 

Viac o téme: Ministerstvo vnútraRóbert Krajmer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu