Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Potvrdené! Kočner čelí ďalšej kauze: Veľké kšefty s golfovým rezortom za milióny eur

Marián Kočner
Marián Kočner (Zdroj: Vladimír Labát, SITA)

BRATISLAVA - Na krku má zrejme ďalší problém. Podnikateľovi Mariánovi Kočnerovi, na ktorého sa obvinenia posledné mesiace valia z každej strany, hrozí ďalšie obvinenie v kauze golfového areálu v Báči. Ako informuje portál Aktuality.sk, v prípade vyčíslili škody.

Jeho meno sa s obľúbeným areálom spájalo už dlho, Topky sa téme venovali už v roku 2011. Kočner sa vtedy prostredníctvom rôznych podozrivých prevodov mal stať jeho majiteľom.

Podľa Aktualít mal Kočner cez záložné právo ovládnuť firmu Weiten, ktorá areál vlastnila. Nasledoval predaj jej akcií a prevedenie záložného práva na schránkovú firmu, pričom po dražbe areál kúpil za zlomok skutočnej ceny. 

Kočner mal ovládnuť majetok, ktorého hodnotu odhadol znalec na desať miliónov eur, cez pohľadávku, ktorú získal za približne 1,7 milióna eur. Podľa hovorcu policajného prezídia Michala Slivku mala celkovo vzniknúť škoda vo výške 21 miliónov eur.

„Momentálne je trestná vec v štádiu dokazovania po začatí trestného stíhania a čaká sa na odpovede zo štátnych inštitúcií, ktoré sú relevantné pre ďalší postup vo vyšetrovaní a vydanie meritórneho rozhodnutia vo veci,“ uviedol Slivka. 

Viac o téme: Marián Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu