Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Premiér spomínal na Mečiara, poriadne ho šetril: Spoločné FOTO, Pelleho by ste nespoznali

Peter Pellegrini sa na tlačovke vyjadril aj na adresu bývalého premiéra Vladimíra Mečiara. Zobraziť galériu (3)
Peter Pellegrini sa na tlačovke vyjadril aj na adresu bývalého premiéra Vladimíra Mečiara. (Zdroj: SITA/Diana Černáková, Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Peter Pellegrini si včera na tlačovke zaspomínal aj na časy vlády Vladimíra Mečiara. Jeho pôsobenie hodnotiť nechcel. Podľa neho to musia spraviť historici a odborníci. Určite však existujú veci, ktoré mohol spraviť inak. Pred desiatimi rokmi spolu sedeli ako poslanci spoločne v parlamente.

Pred dvadsiatimi rokmi sa skončila vláda Vladimíra Mečiara. Po parlamentných voľbách v roku 1998 zostavil vládu Mikuláš Dzurinda a mnohí si pád mečiarizmu pripomínajú. Podľa premiéra Petra Pellegriniho však nie je dôvod oslavovať koniec jeho vlády a jej hodnotenie ponechal na historikov a odborníkov.

Niektoré veci mohol spraviť lepšie

Pellegrini si myslí, že sa nepatrí hodnotiť svojich predchodcov. „Patrí sa prezentovať svojou vlastnou prácou. Pán predseda Mečiar bude stále zapísaný v histórii ako premiér, ktorý niekoľkokrát riadil krajinu,“ povedal.

Poslanci NR SR Peter
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Tomáš Benedikovič)

„Musia ho vyhodnotiť historici, musia to posúdiť tí, ktorí s odstupom času budú vedieť vyhodnotiť, prečo urobil niektoré veci, ako urobil. Určite má mnoho zásluh, ale aj mnoho vecí, ktoré by mohol spraviť lepšie, ale v daný moment konal tak, ako myslel,“ uviedol a zopakoval, že ho nechce hodnotiť. 

Slovensko je dnes úplne inde

„Nemyslím si, že 20. výročie je nejaký nový míľnik v histórii krajiny, ktorý si máme zapísať do kalendárov osláv. Boli voľby, dopadli ako dopadli. To je opäť rozhodnutie občanov,“ vyjadril svoj názor Pellegrini.

Peter Pellegrini
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

„Slovensko je dnes úplne inde, ako bolo pred dvadsiatimi rokmi a vyvíja sa veľmi pozitívne. Pevne verím, že dynamiku svojho rozvoja bude mať aj na nasledujúce roky takú, ako má v poslednom období. Veľmi sa teším, že ľuďom na Slovensku, aj keď v niektorých oblastiach to ide pomalšie, sa žije lepšie ako pred piatimi, desiatimi a už tobôž pred dvadsiatimi rokmi,“ dodal na tlačovke. 

Viac o téme: Vladimír MečiarPeter Pellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu