Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ďalší Slovák v Bielom dome: Pozrite sa, kto sa pochválil fotkou s Trumpom

Aj bývalý premiér Robert Fico navštívil Biely dom. Zobraziť galériu (2)
Aj bývalý premiér Robert Fico navštívil Biely dom. (Zdroj: TASR)

WASHINGTON - Americký prezident Donald J. Trump prijal v pondelok v Bielom dome vo Washingtone nového slovenského veľvyslanca v USA Ivana Korčoka. Rezort slovenskej diplomacie o tom informoval v utorok sociálnej sieti Facebook.

Korčok americkému prezidentovi odovzdal poverovacie listiny a stal sa tak siedmym mimoriadnym a splnomocneným veľvyslancom Slovenskej republiky v Spojených štátoch. V Spojených štátoch bude podľa svojich slov presadzovať zahraničnopolitické, bezpečnostné a ekonomické záujmy Slovenska rozvojom spolupráce v mnohých oblastiach.

Donald Trump prijal nového
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter.com/Ivan Korcok)

"Ako zástupca Slovenska sa budem usilovať o naplnenie tejto spolupráce podporou politickej a odbornej diskusie, obchodných a investičných vzťahov, kultúrnych projektov a budovaním vzťahu s našimi krajanmi, ktorí už vyše storočie prispievajú k rozvoju americkej spoločnosti," povedal Korčok. Ivan Korčok pred odchodom do USA pôsobil vo funkcii štátneho tajomníka rezortu diplomacie a vo funkcii veľvyslanca v USA vystriedal Petra Kmeca, ktorý v tejto funkcii pôsobil od roku 2012.

Biely dom navštívil v roku 2013 aj poslanec Fico, ktorý sa stretol s vtedajším prezidentom Barrackom Obamom a v roku 2006 aj expremiér Mikuláš Dzurinda. Pozvala ho vtedajšía hlava štátu George Bush.

Viac o téme: DiplomaciaVeľvyslanecUSASlovenskoDonald TrumpIvan Korčok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu