Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bývalý šéf protikorupčnej jednotky Krajmer má nové miestečko: Zakotví na ministerstve Sakovej

Róbert Krajmer
Róbert Krajmer (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

BRATISLAVA - Našiel si ďalší dobrý flek. Bývalý šéf protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer, ktorý po vražde Jána Kuciaka čelil veľkej kritike za to, že sa nachádzal na mieste činu, bude od septembra pôsobiť na ministerstve vnútra Denisy Sakovej (nominantka Smer-SD).

Ako informuje portál Aktuality.sk, Krajmer by mal pracovať v oblasti dopravy. Informácie o tom, že zakotví v rezorte vnútra, sa objavili už v júli, nevedelo sa však, kde konkrétne.  Hovorca rezortu vnútra Petar Lazarov uviedol, že Krajmer nie je a nebude poradcom ministerky Denisy Sakovej.

Odchod Krajmera na ministerstvo policajné prezídium pre portál nepotvrdilo, ani nevyvrátilo. Z pozície riaditeľa Oddelenia prevencie a komunikácie Policajného zboru SR odchádza po štyroch mesiacoch.

O Krajmerovi písal aj zavraždený novinár Kuciak. Krajmerova manželka je navyše spájaná s podnikateľmi Zoroslavom Kollárom a Norbertom Bödörom. Krajmer ako riaditeľ Národnej protikorupčnej jednotky NAKA požiadal o uvoľnenie z funkcie koncom marca. 

Jeho meno sa v marci skloňovalo najmä v súvislosti s tým, že sa nachádzal na mieste Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Policajný riaditeľ Tibor Gašpar najprv jeho prítomnosť popieral, no usvedčili ho zábery televízie JOJ. 

Viac o téme: Róbert Krajmer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu