Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Štátny radca si poriadne zavaril: FOTO Homosexuálov prirovnal k chorým ľuďom, ministerstvo reaguje

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Tak toto poriadne prestrelil! Štátny radca na ministerstve spravodlivosti Daniel Solárik šokoval a pobúril verejnosť svojím statusom na sociálnej sieti. V ňom sa vyjadroval k homosexuálom a povedal o nich, že sú chorí ľudia.

Nedávny Dúhový PRIDE, na ktorom pochodovali homosexuáli za svoje práva a lepšie Slovensko, neušiel ani vysokopostavenému úradníkovi na ministerstve spravodlivosti. Svoj názor sa rozhodol verejne vyjadriť na sociálnej sieti. Na tom by nebolo nič zlé, keby homosexuálov neprirovnal k chorým ľuďom. 

V Bratislave sa pochodovalo za práva LGBT aj za tradičnú rodinu: FOTO Odkaz premiérovi

„LGBTI trpia fyzickou (hormonálnou) a(lebo) psychickou chorobou. Buď sa s týmto defektom narodili alebo sa u nich vyskytol počas života. Choroby si človek nevyberá, preto nemožno takýchto ľudí odsudzovať a pohŕdať nimi,“ napísal Solárik. To, že ľudia s takouto "chorobou" pochodujú a verejne sa prezentujú, považuje za zvrátené. "Svoju chorobu propagujú ako niečo normálne a chcú si prisvojovať práva, ktoré im od prírody neprislúchajú, pretože sú v rozpore s prírodou,“ píše ďalej štátny radca.

Štátny radca sa obul
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/D.S.)

Na koberčeku

Jeho vyjadrenia nenechali chladným ani Solárikovho zamestnávateľa. "Ministerstvo spravodlivosti sa dôrazne dištancuje od akýchkoľvek homofóbnych vyjadrení zamestnancov,“ povedala pre Topky Zuzana Drobová, hovorkyňa ministerstva spravodlivosti. 

Podľa našich informácií so Solárikom prebehol rozhovor. Neskôr svoj príspevok zo sociálnej siete stiahol. 

Viac o téme: HomosexuáliMinisterstvo spravodlivostiŠtátny radca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu