Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Farmári dosiahli to, čo chceli: Večer po proteste opustia Bratislavu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Martin Bublavý)

BRATISLAVA - Protestujúci farmári v Bratislave v piatok predstavili svoje Memorandum o reforme poľnohospodárstva. Na spoločnú diskusiu o tomto dokumente pozvali všetky koaličné, opozičné aj mimoparlamentné strany okrem Kotlebovej ĽSNS.

Nikto zo zástupcov vlády sa na rokovaní nezúčastnil, no celá opozícia aj najväčšie mimoparlamentné strany vyjadrili memorandu podporu a podpísali ho. Nespokojní farmári tak po spoločnom rokovaní skonštatovali, že dosiahli, čo chceli, a po pochode Za slušné Slovensko dnes večer opustia Bratislavu. Informoval o tom po spoločnom rokovaní s politikmi predstaviteľ Iniciatívy poľnohospodárov Patrik Magdoško.

"Momentálne sme dosiahli cieľ, ktorí sme chceli dosiahnuť protestom. Spísanie memoranda a jeho podpis opozičnými a mimoparlamentnými politikmi považujeme za splnenie cieľa protestu. To, ako sa vláda dnes zachovala k tomuto dokumentu a účasti na rokovaní, jasne definovalo jej postoj k nám. Svoj názor na vládu SR vyjadríme dnes na pochode Za slušné Slovensko. Po tomto pochode posielam protestujúcich chlapov na žatvu, teda domov," uviedol Magdoško.

Viac o téme: ProtestFarmári
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu