Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Uplácal šéf ÚVO eurokomisárku? Do rúk jej dal peniaze v krabičke

Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák a eurokomisárka Elzbieta Bienkowska.
Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák a eurokomisárka Elzbieta Bienkowska. (Zdroj: topky, )

BRUSEL - Predsedu Úradu pre verejné obstarávanie Miroslava Hliváka v utorok 19.júna 2018 v Bruseli, na pôde Európskej komisie prijala eurokomisárka Elzbieta Bienkowska. M. Hlivák jej po rokovaniach, ktorými komisia deklarovala akceptáciu úradu ako nezávislého kontrolného orgánu, ktorý dozerá na nakladanie s verejnými financiami, symbolickú pozornosť.

Bola ňou biela škatuľka s peniazmi z čokolády. Biela škatuľka symbolizovala snahu úradu pod vedením nového predsedu M. Hliváka napraviť pošramotenú povesť ÚVO pred európskymi inštitúciami.

Predseda Úradu pre verejné
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: topky, )

“Minulý týždeň, na stretnutí s európskymi audítormi som si vypočul, že ÚVO v Bruseli vnímajú ako doslova čiernu škatuľku/black box. Podarovanie bielej škatuľky symbolizuje snahu zmeniť vnímanie úradu a vytiahnuť ho z tej černoty. Peniaze z čokolády zasa symbolizujú verejné peniaze, na ktorych nakladanie náš úrad pozorne dozerá. A ak by to chcel niekto vnímať ako úplatok, tak dodám, že aj v tomto nesie pozornosť symboliku. V marci sme uzavreli nové dohody o spolupráci s orgánmi, aby sme efektívnejšie postihovali nekalé praktiky vo verejnom obstarávaní, vrátane klientelizmu.” vysvetlil Hlivák. Predseda úradu dodáva, že pracovné stretnutie v Bruseli a dohodnutá spolupráca znamená pre kredibilitu úradu, ktorého snahou je nezávislé rozhodovanie v konaniach, veľmi veľa. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu