Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nová taktika Fica, vyrazil do regiónov: Na východe ho čakali nahnevaní farmári, šéf Smeru sa im vyhol

Robert Fico v potravinárskej firme v Trebišove Zobraziť galériu (2)
Robert Fico v potravinárskej firme v Trebišove (Zdroj: FB / Robert Fico)

BRATISLAVA – Chodenie po regiónoch začalo neslávne. Na Roberta Fica, ktorý vo štvrtok navštívil východ Slovenska aj napriek tomu, že tam podľa neho nie je nič, čakali v dedine neďaleko Sobraniec nahnevaní farmári – a šéf Smeru návštevu obce radšej zrušil.

Fico strávil včerajší deň na východe krajiny. Ako uviedol na Facebooku, v rámci pracovného programu tam navštívili „známu potravinársku firmu na výrobu cukroviniek v Trebišove“, kde dostal darček k meninám.

Podľa TV JOJ mal Fico stretnutiu v Nižnej Rybnici prikladať veľkú úroveň. Fico sa mal v kultúrnom dome stretnúť s cca 60 starostami a sympatizantmi Smeru z okresu Sobrance. Poslanca sa však na verejnom priestranstve chystali privítať aj nahnevaní farmári, ktorí si s ním chceli zoči-voči pohovoriť o pretrvávajúcich problémoch v poľnohospodárstve.

Nová taktika Fica, vyrazil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Repro noviny.sk)

Zrušenie na poslednú chvíľu

Nakoniec bolo všetko inak. Keďže Fico na poslednú chvíľu svoje stretnutie zrušil, starostovia rokovali sami. „Je to naša interná stranícka záležitosť, takže ostávame v Sobranciach," povedal pre TV JOJ na margo situácie hovorca Smeru Ján Mažgút. Transparenty a pomôcky farmárov tak vyšli navnivoč.

Fico sa ešte vo štvrtok na brífingu v Trebišove vyjadril, že chce navštevovať regióny. „Chceme hovoriť s podnikateľmi, vedením rôznych škôl a ľuďmi o zlepšovaní legislatívneho procesu a najmä chceme vytvoriť zaujímavý kvalitatívny filter pre vládne návrhy zákonov, ktoré prichádzajú do parlamentu," povedal.

Na východe nič nie je

Bývalého premiéra stále prenasledujú jeho slová, ktoré v marci povedal delegácii z europarlamentu, ktorá na Slovensko prišla po vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Fico odpovedal aj na otázky, či týkajúce sa podozrenia z činnosti mafie na východnom Slovensku. Vtedy uviedol, že samotná myšlienka, že mafia môže mať záujem o východné Slovensko, je absurdná, pretože tam nič nie je.

Viac o téme: Robert FicoSmer-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu