Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Zvrat v prípade novinára, ktorý písal o Paškovej chobotnici: Hrozila mu basa, všetko je inak

Pavol Paška Zobraziť galériu (2)
Pavol Paška (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

KOŠICE - Novinár, ktorého žaloval bývalý predseda parlamentu Pavol Paška, si môže vydýchnuť. Lukáš Milan bol za článok o Paškovi obžalovaný z ohovárania a pôvodne dostal 18 mesiacov podmienečne, teraz je však všetko inak.

Prokurátor trestného odboru Generálnej prokuratúry SR totiž vydal 16. mája písomný pokyn krajskému prokurátorovi v Košiciach, aby vzal žalobu späť. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.

Novinár v týždenníku Plus 7 dní písal o Paškovi (Smer-SD) - článok z roku 2015 mal názov Košická chobotnica a podtitul „Výpalník Paška?" Ako zdroj Milan uvádzal nemenovaného podnikateľa, podľa ktorého si mal Paška od neho pýtať provízie za podnikanie v oblasti zdravotníctva.

Lukáš Milan
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: reprofoto tv markíza)

Lukáš Milan - Foto: Reprofoto TV Markíza

Pôvodne dostal 18 mesiacov

Dnes už nebohý Paška podal na novinára trestné oznámenie za ohováranie. Milan bol stíhaný políciou a obžalovaný prokurátorom, ktorý v obžalobe uviedol, že článok obsahoval klamlivé skutočnosti. Trestným rozkazom sudcu bol novinár odsúdený na 18 mesiacov väzenia s trojročnou podmienkou a na rovnako dlhý zákaz novinárskej činnosti. Milan podal proti rozkazu sudcu odpor. Na Okresnom súde Košice II bolo v kauze na štvrtok 24. mája stanovené pojednávanie. 

Prokurátor trestného odboru GP SR vydal najnovšie písomný pokyn na späťvzatie obžaloby po preskúmaní spisového materiálu. „K podkladom pre preskúmanie trestnej veci bol podnet, ktorý bol adresovaný GP SR. Dôvodom na vydanie písomného pokynu prokurátora trestného odboru GP SR bol nesprávne zistený skutkový stav veci a nesprávne vyhodnotenie podania obvineného, ktorým sa domáhal preskúmania zákonnosti jeho trestného stíhania," uviedla Predajňová. 

Viac o téme: Pavol PaškaLukáš Milan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu