Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rozpory v koalícii: Ondrejcsák po kritike SNS na poste pokračuje, zastal sa ho Sólymos

Róbert Ondrejcsák
Róbert Ondrejcsák (Zdroj: SITA/Marián Peiger)

BRATISLAVA - Nevidíme žiaden dôvod, aby sme štátneho tajomníka ministerstva obrany Róberta Ondrejcsáka (Most-Híd) sťahovali z pozície. Uviedol to v stredu pred rokovaním vlády minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd).

"Myslím si, že nejaká strana by nemala kádrovať inú stranu alebo členov inej strany. Nevidíme žiaden dôvod, aby sme pána Ondrejcsáka z pozície sťahovali," povedal minister životného prostredia. Doplnil, že pre nich je téma v strane uzatvorená. 

Sólymos potvrdil, že v utorok (15.5.) sa stretli šéfovia SNS a Mosta-Híd Andrej Danko a Béla Bugár, na schôdzke boli aj Ondrejcsák a minister obrany Peter Gajdoš (SNS). Hovorkyňa Mosta-Híd Klára Debnár uviedla, že predmetom rokovania straníckych šéfov nebol Ondrejcsákov odchod.

Na Ondrejcsákovo odvolanie v sobotu (12.5.) Most-Híd vyzval podpredseda SNS Anton Hrnko. Dôvodom bol Ondrejcsákov rozhovor pre denník Sme, v ktorom kritizoval SNS za pôsobenie na ministerstve obrany. SNS ho zároveň vyzvala, aby zverejnil všetky priame aj nepriame príjmy za prednášky a publikačnú činnosť od zbrojárskych lobistov.

Viac o téme: KoalíciaSNSLászló SólymosRóbert Ondrejcsák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu