Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Danko sa obul do liberálov: Kritika v priamom prenose, len hlupák nemení názor

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: Martin Bublavý )

BRATISLAVA - Opäť sa do nich pustil. So stranou SaS sa vraj pracuje ťažko a má veľké výhrady k ich odbornosti - to povedal v diskusnej relácii Markízy predseda parlamentu a SNS Andrej Danko.

„Pani Cigániková nemôže byť budúca ministerka zdravotníctva, pani Nicholsonová nedajbože prezidentka, a pán Galko, bol ministrom obrany, o ktorej nič nevedel a vidíte, ako to dopadlo," vyhlásil šéf národniarov a dodal, že so stranou SaS spolupracovať v prípadnej vláde nebude.

Prirovnanie k situácii, keď pred voľbami v roku 2016 tvrdil, že SNS nepôjde do koalície s Bélom Bugárom, odmietol. „Len hlupák nemení názor," povedal Danko a dodal, že jednoducho chcel byť nová generácia politikov. „Takisto som neznašal Bugára, Mečiara a takisto to hovorím o Robertovi Ficovi," uviedol.

Osobné útoky a urážky

SaS podľa neho nie je partner, s ktorým si SNS nájde prienikové body. „Vidíte, čo predvádza osobnými útokmi a urážkami," povedal Danko. Danko v relácii spomenul, že chce trestnoprávnu zodpovednosť za obvinenia zo strany opozície, na ktoré podľa neho ani nemajú dôkazy.

Narážal napríklad na brífingy poslankyne SaS Lucie Ďuriš Nicholsonovej namierené voči ministerke pôdohospodárstva Gabriele Matečnej. "Sú to šialené tlačovky a ministerka sa nedokáže brániť trestnoprávne. Ak raz niekto povie, že kradne, bude musieť mať dôkaz," uzavrel Danko.

Viac o téme: SaSSNSAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu