Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Smer reaguje na pád preferencií: Stranu čakajú revolučné zmeny

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA – Strana Smer-SD má vo štvrtok na sneme zúžiť počet členov predsedníctva, ktoré nahradí užšie vedenie. Po novom by zrušili rokovania užšieho vedenia a zostalo by iba predsedníctvo.

„Dospelo sa k tomu, že treba dvojkomorový orgán, ktorým bolo užšie vedenie a predsedníctvo zmeniť na jeden operatívnejší. Je prirodzené, že sa zúži v predsedníctve počet osôb. Pokiaľ viem, návrh je, aby bolo v predsedníctve 15 osôb,“ povedal včera novinárom bývalý generálny manažér Smeru Ján Richter. Predsedníctvo malo doteraz približne 40 členov.

Prieskum potvrdil pád Smeru: Talianska mafia ho posunula k magickej hranici

Podľa krajskej predsedníčky strany v Banskej Bystrici Ľubice Laššákovej budú rokovania operatívnejšie, keďže sa bude schádzať menší počet ľudí. Zároveň novinárom povedala, že tí, ktorí prídu o členstvo v predsedníctve, sú s tým vyrovnaní.

V utorok predseda Smeru Robert Fico avizoval, že na pracovnom sneme budú riešiť predovšetkým zefektívnenie jednotlivých činností strany. „Prichádzame navyše s návrhom na razantnú zmenu stanov. Chceme, aby zostalo iba predsedníctvo strany v menšom personálnom obsadení. O tomto všetkom však budeme informovať vo štvrtok. Tieto zmeny budú reflektovať na to, že je hektická doba a každá moderná politická strana na ňu musí nejakým spôsobom reagovať," priblížil témy pracovného snemu Fico.

Viacerí predstavitelia Smeru-SD vylúčili, že by sa na sneme malo hovoriť o výmene predsedu. Poslanec Smeru-SD a exminister kultúry Marek Maďarič pred pár dňami povedal, že situácia v strane Smer-SD prirodzene speje do okamihu, keď sa môže stať aktuálna otázka, či bude Fico obhajovať predsednícky post, alebo nie.

Snem sa bude konať v účelovom zariadení NR SR v Častej Papierničke.

Viac o téme: SnemSmer-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu