Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Saková na poste šéfky vnútra je zlou správou pre uplatnenie spravodlivosti, odkazuje OĽaNO

Igor Matovič - tlačovka
Igor Matovič - tlačovka (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Rozhodnutie vládnej koalície dosadiť na post ministerky vnútra doterajšiu štátnu tajomníčku Denisu Sakovú je zlou správou pre uplatňovanie spravodlivosti na Slovensku. Tvrdí to opozičné OĽaNO.

Hnutie považuje Sakovú za pravú ruku bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD). "Je zodpovedná za väčšinu drahých a zle urobených projektov na ministerstve vnútra, pre ktoré sme museli vracať eurofondy. Takisto riadila projekt, kde sme mali jednu z najväčších korekcií. Saková mala na starosti aj zákazku, o ktorej hovoril prokurátor špeciálnej prokuratúry Vasiľ Špirko," povedala Veronika Remišová z OĽaNO.

Politička si myslí, že Kaliňák môže cez Sakovú riadiť ministerstvo "ako šedá eminencia a nebude niesť za to žiadnu zodpovednosť". Smer-SD podľa nej nie je schopný ponúknuť dôveryhodného ministra vnútra.

Sakovú navrhuje za ministerku Smer-SD, ktorému podľa koaličnej zmluvy patrí rezort vnútra. Post ministra vnútra sa uvoľnil po tom, čo odstúpil Tomáš Drucker. Rezignoval, keď sa rozhodol neodvolať policajného prezidenta Tibora Gašpara. Rezort dočasne vedie premiér Peter Pellegrini (Smer-SD).

Prezident SR podľa ústavy vymenuje člena vlády, ktorého mu navrhne premiér. Nemá teda možnosť odmietnuť ho. Urobiť by tak mal zrejme tento štvrtok (26.4.).

Viac o téme: Igor MatovičDenisa Saková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu