Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

V Smere sa chystá tajný snem: Program zahalený rúškom tajomstva, delegáti bez pozvánok

Robert Fico, Peter Pellegrini a Robert Kaliňák
Robert Fico, Peter Pellegrini a Robert Kaliňák (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Smer-SD by mal mať podľa najnovších informácií vo štvrtok snem. Zvyčajne snemy bývajú počas víkendov. Oficiálne však konanie snemu strana zatiaľ neoznámila.

O sneme hovoril po podaní demisie predseda Smeru Robert Fico. Delegáti zatiaľ na snem pozvánku nedostali. O jeho termíne a mieste konania sa však dozvedeli na krajských radách. Potvrdili to viacerí členovia krajských orgánov z viacerých krajov. Podľa nich sa bude snem konať v účelovom zariadení NR SR v Častej Papierničke.

Delegáti zatiaľ nepoznajú ani program snemu. Na krajských radách však zaznela informácia, že sa majú meniť stanovy. Znížiť by sa mal počet členov predsedníctva z dnešných 38. Podľa informácií by predsedníctvo mali tvoriť členovia užšieho vedenia strany.

Podľa informácií chce Fico na sneme spolustraníkom vysvetliť prečo a za akých okolností podal demisiu ako predseda vlády. Premiér Robert Fico 15. marca odovzdal svoju rezignáciu na post predsedu slovenskej vlády do rúk prezidenta Andreja Kisku. Prezident demisiu prijal.

Viac o téme: BratislavaRobert FicoSlovenskoSmer-SDSnem strany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu