Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nový škandál polície! SaS vytiahla FOTO dôkazu prepojenia zboru s Bödörovcami

Lucia Ďuriš Nicholsonová a Ľubomír Galko Zobraziť galériu (8)
Lucia Ďuriš Nicholsonová a Ľubomír Galko (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Ďalšie podozrivé prepojenia! Liberáli Lucia Ďuriš Nicholsonová a Ľubomír Galko vytiahli na Tibora Gašpara a políciu poriadne silný kaliber.

Podpredsedníčka NR SR Ďuriš Nicholsonová upozornila, že existujú silné indície o tom, že políciu ovláda skupina Bödörovcov. Na tlačovej konferencii ukázala fotografiu z roku 2017, ktorá vznikla v nitrianskom hoteli Zlatý kľúčik na rodinnej oslave usporiadanej Norbertom Bödörom.

Okrem iných sú na nej v priateľskom objatí podnikateľ Peter Brath, o ktorom Kuciak písal, Norbert Bödör a Milan Mihálik, teda policajt, ktorý pracuje ako zástupca riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície NAKA. Je teda zástupcom Bernarda Slobodníka, ktorý v minulosti sponzoroval Smer-SD.

Nový škandál polície! SaS
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SaS)

NAKA a polícia v područí Bödörovcov

Ďuriš Nicholsonová uviedla, že Mihálikova kariéra policajta sa mala skončiť ešte v roku 2013, kedy odmietol absolvovať detektor lži a podal si žiadosť o prepustenie z polície. „Bol aj vydaný rozkaz o ukončení služobného pomeru. Pýtam sa Tibora Gašpara, či je pravda, že to bol pokyn od neho, na základe ktorého sa zničil tento personálny rozkaz? Je pravda, že ste takto zariadili Mihálika práve preto, lebo sa priatelí s Bödörom? Mihálik takto kariérne preskočil dva stupne. V koho záujme pán Gašpar konáte?" pýtala sa Ďuriš Nicholsonová.

Politička zároveň dodala, že v najbližšom období zverejní ďalšie informácie o tom, že celá NAKA je v područí ľudí, ktorí sú v priamom prepojení na Bödörovcov. „Celá polícia a NAKA sú v područí ľudí priamo napojených na nitriansku skupinu Bödörovcov," vyhlásila a dodala, že nestačia personálne výmeny, ale predčasné voľby.

Tlačovka SaS

Viac o téme: SaSĽubomír GalkoTibor GašparLucia Ďuriš NicholsonováPeter Pellegini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu