Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Kiska: Jediné, čo zatiaľ na Slovensku nie je dobré, je politika

Na snímke zľava dcéra prezidenta SR Natália Kisková, prezident SR Andrej Kiska a syn prezidenta SR Andrej Kiska mladší Zobraziť galériu (2)
Na snímke zľava dcéra prezidenta SR Natália Kisková, prezident SR Andrej Kiska a syn prezidenta SR Andrej Kiska mladší (Zdroj: TASR – Dano Veselský)

BRATISLAVA – Na to, aby sme posunuli krajinu dopredu, potrebujeme, aby politici brali svoje povolanie ako službu. Podniky na Slovensku nachádzajú najvyššiu kvalitu a najlepších ľudí, jediné, čo nie je dobré, je politika. Na utorkovom podujatí Forbes 30 pod 30 v Bratislave to zdôraznil prezident SR Andrej Kiska.

Podľa neho treba hovoriť o tom, aké chceme Slovensko v tom okruhu, na ktorý máme dosah. Ak chceme posunúť SR dopredu, politici by mali brať svoje povolanie ako službu a nebrali to ako svoju pozíciu pre získavanie moci, dodal. Na otázku, či bude opäť kandidovať za prezidenta SR, priamo neodpovedal. "Určite spravím všetko pre to, čo je v mojich silách, aby bolo Slovensko krajinou, kde stojí za to žiť," deklaroval. 

Na Slovensku podľa Kisku podniky nachádzajú najvyššiu kvalitu a najlepších ľudí. "Jediné, čo zatiaľ nemáme stále dobré, je, žiaľ, politika," poznamenal prezident. Krajina podľa neho musí byť viac v rukách ľudí, "nie v rukách zopár vyvolených".

"Každý jeden, kto chce zmeniť Slovensko, by mal začať s tou zmenou okolo seba," skonštatoval prezident s tým, že takýmto spôsobom sa môže SR posunúť. Pripomenul však, že Slovensko už úspešné je a za posledných 25 rokov má za sebou obrovský kus cesty. 

Na snímke zľava dcéra prezidenta SR Natália Kisková, prezident SR Andrej Kiska a syn prezidenta SR Andrej Kiska mladší
Zobraziť galériu (2)
Na snímke zľava dcéra prezidenta SR Natália Kisková, prezident SR Andrej Kiska a syn prezidenta SR Andrej Kiska mladší  (Zdroj: TASR – Dano Veselský)

Viac o téme: Andrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu