Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slovenskí Maďari sú podľa Matoviča lojálni voči SR, Hlina v tom chce mať jasno

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: Foto: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Občania maďarskej národnosti sú lojálni voči Slovensku a túžia po tom, aby sa im na Slovensku žilo dobre. Vyhlásil to predseda OĽaNO Igor Matovič po stretnutí s partnermi zo SaS, KDH a SMK. Šéf KDH Alojz Hlina mal svojho času o lojálnosti predstaviteľov SMK pochybnosti. Je však ochotný hľadať prieniky.

„Slovensko je od Oravskej Polhory po Komárno a my sme slovenskí politici, ktorí robia slovenskú politiku pre ľudí žijúcich na Slovensku. Pokiaľ sa na tomto zhodneme, potom nie je problém hľadať prieniky," povedal Hlina po rokovaní s partnermi za okrúhlym stolom.

Matovič je o lojálnosti občanov maďarskej národnosti voči Slovensku presvedčený. Aj oni chcú, aby na južnom Slovensku boli funkčné nemocnice, dobré školy a aby nemuseli odchádzať od rodín za prácou inam.

„Vážime si týchto ľudí, sme vlastenci a preto nám záleží na tom, aby sa ľudia bez ohľadu na národnosť cítili na Slovensku dobre. Preto sme podali pomocnú a partnerskú ruku SMK," doplnil s tým, že na Slovensku sa majú dobre cítiť všetci ľudia bez ohľadu na národnosť. S Mostom-Híd Matovič spolupracovať nechce.

SaS, OĽaNO (obe parlamentné), KDH a SMK (obe mimoparlamentné) sa v piatok stretli za okrúhlym stolom. Chcú ľuďom ukázať, že vedia spolupracovať. Naznačili, že štvorlístok by mohol byť základom budúcej vládnej koalície. Sú presvedčení, že vedia vytvoriť alternatívu voči súčasnej vláde.

Viac o téme: Igor MatovičAlojz Hlina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu