Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pochybné podnikanie Borisa Kollára: Záhadné zmiznutia ľudí z firiem, kde pôsobil

Boris Kollár
Boris Kollár (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Podnikateľské aktivity spojené s nezvestnými ľuďmi. Vypadol na Borisa Kollára kostlivec zo skrine? S niekoľkými firmami, v ktorých v minulosti pôsobil ako konateľ či spoločník, sú totiž spájaní aj ľudia, po ktorých nie je ani chýru, ani slychu.

O podozrivých prepojeniach informoval portál datel.sk. Kollár bol napríklad spoločníkom a konateľom vo firme Goimpex, ktorá zároveň spoluvlastnila firmu SKI & Co. Kollár patril medzi jej konateľov do 23. marca 1997, po tomto dátume bol jediným spoločníkom a konateľom firmy Mirko Binka. Ten je však už takmer 20 rokov nezvestný.

Podobným bielym koňom bol zrejme Michal Hajtman. Pôsobil v troch obchodných spoločnostiach, ktoré boli spojené s Kollárom - LD & Co., SKI Centrum Donovaly a Snowtech. Aj Hajtman je od konca 90. rokov k nezastihnutiu - vraj bol vylákaný na dovolenku do zahraničia, z ktorej sa už nevrátil. 

Portál upozorňuje aj na možné väzby šéfa Sme rodina s kriminálnym prostredím. Vo firme Solisko Šport mal pôsobiť s trojicou Milan Erd, Milan Kušmirek a Mári Žembová. Erd patril do skupiny Eduarda Diniča, Kušmirek zas patril do podtatranského podsvetia a bol obchodným partnerom a priateľom Ondreja Žembu, ktorý mal byť šéfom tamojšieho organizovaného zločinu. Mária Žembová je jeho matkou a viackrát mala zastupovať synove obchodné záujmy.

Nepamätám si ich, tvrdí Kollár

Samotný Kollár si na Binku a Hajtmana nepamätá, keďže to bolo pred dvadsiatimi rokmi. Politik zároveň zdôraznil, že počas svojho pôsobenia v podnikateľskej sfére vybudoval, kúpil a predal 30 či 40 firiem. „Najskôr spoločnosť vybudujem, potiahnem ju hore a potom zo ziskom predám a viac sa o ňu nezaujímam,“ povedal Kollár pre denník Pravda.

Dodáva, že si nepamätá ako Erda, ani Kušmireka. Do firmy vraj nastúpili až po jeho odchode. Ako uvádza denník, rozdiel medzi odchodom Erdu  a príchodom Kollára bol deň, Kušmirek a Žembová zas vstúpili do spoločnosti deň po odchode Kollára. 

Viac o téme: Boris KollárSme rodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu