Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Škandál v Skalici: Zistenie kontrolóra, politici si nechali preplácať alkohol

Anton Bobrík, Ľudovít Barát, Stanislav Chovanec a Peter Pagáč Zobraziť galériu (11)
Anton Bobrík, Ľudovít Barát, Stanislav Chovanec a Peter Pagáč (Zdroj: TASR - Michal Svítok, Štefan Puškáš, FB / Peter Pagáč)

SKALICA - Hodovanie a pitie na účet Skalice? Bývalí vrchní predstavitelia mesta čelia nepríjemným podozreniam - a je v tom alkohol či rodinkárstvo.

So zistením prišiel hlavný kontrolór mesta Gejza Liska po svojom nástupe do funkcie. Pri kontrole pokladničných blokov, ktorú vykonal koncom októbra minulého roka, našiel niekoľko porušení vnútornej smernice mesta. Politici si napríklad nechali preplatiť alkohol - až 167 poldecákov tequilly, hruškovice či drinkov. Na bločkoch sa nachádzali aj vágne položky ako „občerstvenie" v hodnote viac ako 800 eur.

Skalickí politici mali urobiť poriadne účty v Hoteli sv. Michala. Jeho vlastníkom je Alena Chovancová, manželka poslanca a exprimátora Stanislav Chovanca. Podľa našich informácií si vtedajší viceprimátor Peter Pagáč mal v tomto zariadení objednať ubytovanie a občerstvenie a podpísať to mal vtedajší prednosta úradu a exposlanec za Smer v parlamente Anton Bobrík. Ten je podpísaný aj pod objednávkami fotenia a vína, ktoré poskytla firma Videostar. Jej vlastníkom je práve Pagáč, jeho manželka pôsobí vo firme ako štatutárka.

Štatutárkou vo firme Videostar
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Finstat.sk)

Pagáč sa bráni: Nie je to presné

Ani Pagáč, ani Bobrík už vo svojich funkciách nepôsobia. Pagáč skončil tesne po novembrových komunálnych voľbách, nahradil ho Milan Roman. Pagáčov koniec sa nepáčil Chovancovi, ktorý primátorovi Ľudovítovi Barátovi adresoval nepríjemné slová.

Pagáč tvrdí, že tieto veci neboli dôvodom jeho odvolania a nie sú vraj presne uvádzané. „Ja som si svoju prácu plnil zodpovedne, presne podľa pracovnej náplne, ktorú mi zadal primátor," uviedol. Tvrdenia o objednávkach v hoteli Sv. Michala sú podľa neho podané bez zdôvodnenia a konkretizovania a vytrhnuté z kontextu.

FOTO Škandál v Skalici:
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

FOTO Škandál v Skalici:
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

FOTO Škandál v Skalici:
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

FOTO Škandál v Skalici:
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

FOTO Škandál v Skalici:
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Skončil aj Bobrík

Podobne skončil začiatkom marca tohto roka Bobrík. Barát v tomto prípade ako dôvod uviedol dlhodobý proces zmien fungovania úradu. „Cieľom tohto kroku je prispôsobiť náš úrad meniacim sa požiadavkám a novým výzvam, ktoré nás čakajú,“ uvádza sa na oficiálnom profile Skalice na sociálnej sieti.

Chovanec kritizoval aj odvolanie Bobríka. „To posledné, čo si za šestnásť rokov práce pre naše mesto zaslúžil, bolo odísť „zadným vchodom“ ako prašivý pes. Bez slov vďaky i patričnej úcty, ktorej sa mu už zrejme nedostane,“ povedal bývalý primátor.

Bobrík sa odpovedi na naše otázky vyhol. „Skúste sa spýtať Ing. Ľudovíta Baráta, terajšieho primátora mesta, ktorý sedem rokov ako zástupca primátora mal na starosti družobné vzťahy, či boli rozdielni dodávatelia služieb, či bola iná konzumácia návštev z družobných miest," napísal.

Stanislav Chovanec ani Ľudovít Barát na naše otázky zatiaľ nereagovali.

Viac o téme: Skalica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu