Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Iniciatíva Za slušné Slovensko zvoláva na 5. apríla ďalšie zhromaždenie

Nespokojní Slováci znovu zaplnia ulice Bratislavy
Nespokojní Slováci znovu zaplnia ulice Bratislavy (Zdroj: TASR/Marko Erd)

BRATISLAVA - Ďalšie zhromaždenie Za slušné Slovensko bude v Bratislave vo štvrtok 5. apríla o 17:00 na Námestí SNP. Ako informovali zakladatelia iniciatívy, reagujú tak na fakt, že minister vnútra Tomáš Drucker doteraz neurobil zmeny vo vedení polície.

"Pán Drucker tvrdí, že potrebuje čas na rozhodnutie o novom policajnom prezidentovi. Ak politici boli schopní vytvoriť novú vládu za dva dni, tak nerozumieme výhovorke pána Druckera, že nevie nájsť nového policajného prezidenta v radoch slušných policajtov, a to v priebehu pár dní," uvádza sa vo vyhlásení organizátorov zhromaždení.

Ak sa minister vnútra chce naozaj snažiť o obnovenie dôvery verejnosti v nezávislé vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ako aj káuz, na ktoré Ján poukázal, tak odvolanie Gašpara, jasné systémové zmeny v policajnej inšpekcii a odpolitizovanie vedenia polície sú podľa iniciatívy prvé nevyhnutné kroky.

"Vo štvrtok 5. apríla uplynie 10 dní od vyslovenia dôvery vláde a napriek tomu nevidíme jasný signál, že nová vláda to myslí so snahou o obnovenie dôvery vážne, miesto toho počúvame o potrebe zorientovať sa v tom, čo je nám všetkým jasné," konštatujú organizátori.

Dôvodom, prečo bude v Bratislave zhromaždenie netradične vo štvrtok, podľa organizátorov je to, že v piatok je Námestie SNP obsadené. "V ostatných mestách budú zhromaždenia, pochody alebo ďalšie aktivity vo štvrtok alebo v piatok, podľa kapacít a ohlásenia organizátorov z konkrétnych miest," dodávajú predstavitelia iniciatívy Za slušné Slovensko.

Viac o téme: ZhromaždenieZa slušné Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu