Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nespokojní Slováci nekončia: Vyrazia pred parlament, tlak na poslancov pri hlasovaní!

Protestujúci pred parlamentom
Protestujúci pred parlamentom (Zdroj: SITA/Jana Birošová)

BRATISLAVA - Politická situácia sa v posledných dňoch trochu upokojila, zdá sa však, že množstvu Slovákov rekonštruovaná vláda Petra Pellegriniho nestačí. Po piatkovom tichom pochode sa časť protestujúcich presunula pred parlament a demonštrácia pred budovou NR SR sa chystá aj na pondelok.

V pondelok by malo dôjsť k hlasovaniu o vyslovení dôvere vláde a ako píšu organizátori v udalosti na Facebooku, to je dôvod, prečo sa rozhodli v pondelok o 17:30 ísť demonštrovať pred parlament. „Novej vláde nedôverujeme a žiadame predčasné voľby," napísali v tlačovej správe.

K predčasným voľbám sa chcú dopracovať jedným z dvoch spôsobov. Buď tlačením na poslancov, aby dôveru vláde nevyslovili, alebo zbieraním podpisov na petíciu za referendum o predčasných voľbách. „Chceme konfrontovať poslancov s naším pohoršením z toho, že by mala pokračovať "prezlečená" súčasná vláda," odkazujú organizátori.

Koniec Veľkého protikorupčného pochodu

Za akciou stojí dvojica Dávid Straka a Adam Bajo. Najmä prvý menovaný študent je známy ako jeden z organizátorov Veľkého protikorupčného pochodu. Ako informuje Karolína Farská, práve iniciatíva Veľký protikorupčný pochod končí. „Ako iniciatíva Veľký protikorupčný pochod sme v poslednom období prišli na rázcestie. Nie sme schopní vytvárať rozhodnutia a činy, s ktorými by boli všetci jej organizátori stotožnení," napísala v tlačovej správe.

Farská sa rozhodla s dvojicou Róbert Martin Hudec a Lukáš Füle pokračovať v rámci iniciatívy Za slušné Slovensko, Straka nie. „Plne toto rozhodnutie rešpektujeme, ale dištancujeme sa od akéhokoľvek spájanie tejto akcie s iniciatívou Veľký protikorupčný pochod, alebo našimi menami," dodala.

Viac o téme: ParlamentProtest
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu