Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

SaS nesúhlasia s nomináciou Druckera na ministra vnútra

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita (SaS) nesúhlasí s nomináciou Tomáša Druckera na ministra vnútra.

Druckera považuje za ministra zdravotníctva, ktorý „riadi rezort systémom pokusov a omylov. Zároveň je o ňom známe, že nedokázal premiérovi Robertovi Ficovi účinne oponovať, keď ho takpovediac v priamom prenose ponížil pred verejnosťou“, uvádza sa v stanovisku SaS k nominácii Druckera na ministra vnútra, ktoré poskytla hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková.

Podľa SaS je preto „nemysliteľné, aby Tomáš Drucker dokázal zvládnuť úlohy, ktoré by pred ním v rezorte vnútra stáli - výmenu čelných funkcionárov v Policajnom zbore SR ako aj v inšpekcii ministerstva vnútra a celkovú očistu polície od vplyvov organizovaného zločinu“.

Z nominácie Druckera je podľa liberálov viditeľné, že koalícia nie je schopná sebareflexie a ženie krajinu do hlbokej krízy. SaS preto opätovne vyzýva poslancov strán vládnej koalície, aby podporili predčasné voľby.

Predsedníctvo Smeru-SD nominovalo na post ministra vnútra súčasného šéfa rezortu zdravotníctva Tomáša Druckera. Za ministerku zdravotníctva Smer navrhuje štátnu tajomníčku rezortu Andreu Kalavskú. Návrh vzišiel po konzultácii s prezidentom, ktorý si ich pozve k sebe a preberie s nimi otázky, ktoré ho zaujímajú. Potom oznámi termín, kedy vládu vymenuje. Novinárov dnes o tom informoval Peter Pellegrini, ktorý je poverený Andrejom Kiskom zostaviť novú vládu. Kancelária prezidenta potvrdila, že hlava štátu v stredu prijme nových kandidátov na ministrov.

Viac o téme: SaSTomáš Drucker
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu