Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rajtár podal trestné oznámenie na Kočnera a Bašternáka: Ide o zločineckú skupinu

Jozef Rajtár
Jozef Rajtár (Zdroj: Foto: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Opozičný poslanec za stranu Sloboda a Solidarita Jozef Rajtár dnes podal na Generálnej prokuratúre SR trestné oznámenie na neznámych páchateľov, ktorí ako organizovaná zločinecká skupina mali spáchať viacero závažných trestných činov ekonomickej povahy.

"Analýzou svojich predchádzajúcich trestných oznámení, ktorých bolo dvadsať, som dospel k názoru, že charakter, spôsob vykonania a následné maskovanie týchto skutkov si vyžadovalo súčinnosť viacerých osôb," uviedol poslanec SaS s tým, že tieto osoby si museli byť vedomé nezákonného konania.

Nesmieme sa nechať zastrašiť

Medzi podozrivými sú okrem iných aj Marián Kočner a Ladislav Bašternák, ktorí sa na základe pochybných operácií s nehnuteľnosťami mali dopustiť viacerých daňových podvodov vrátane neoprávneného uplatnenia si odpočtu DPH. "Vražda Jána a Martiny má zastrašiť všetkých, ktorí odhaľujú pravdu. My jej musíme dať celkom iný zmysel, ako jej dali objednávatelia. Musia sa zmobilizovať aj slušní policajti a prokurátori, musia si svedomito plniť svoje povinnosti a nenechať sa zastrašiť. Nesmieme sa nechať zastrašiť, inak nám organizovaný zločin vezme slobodu a s ňou aj chuť do života," povedal Rajtár.

Svoje dnešné trestné oznámenie poslanec SaS podložil podrobným popisom jednotlivých prípadov. Informácie čerpal zo svojich vlastných zistení, ako aj z médií. "Podozrenia, že došlo k podvodom a že tieto podvody boli vykonané organizovanou zločineckou skupinou, sú silné. Silné je aj podozrenie, že sa jej darilo práve preto, lebo mala krytie z najvyšších miest v štáte. V tomto prípade nám však nepomôžu talianske justičné orgány. V tomto prípade si musíme pomôcť sami," uzavrel Jozef Rajtár.

Viac o téme: Marián KočnerLadislav BašternákJozef Rajtár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu