Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Odchod Kaliňáka im nestačí! Slováci opäť zaplavia ulice

Protest v Bratislave
Protest v Bratislave (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Podľa organizátorov zhromaždení Za slušné Slovensko odstúpenie ministra vnútra Roberta Kaliňáka nestačí a požadujú demisiu vlády.

„Jeho odchod musí byť len začiatkom. Začiatkom veľkého upratovania, pretože je legitímnou požiadavkou občianskej verejnosti, aby sme žili v krajine, kde korupcia nie je štandardom. Kde vo vládnych kruhoch neexistuje prepojenie na organizovaný zločin," povedali. Zároveň požadujú dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej za spoluúčasti medzinárodných vyšetrovateľov a vyšetrenie všetkých káuz, na ktoré Ján poukázal. Ako informoval jeden z organizátorov, v občianskych zhromaždeniach budú pokračovať, ďalšie plánujú v Bratislave v piatok 16. marca o 17:00 na Námestí SNP.

Minulý piatok 9. marca boli po celom Slovensku, ale aj v Európe a vo svete zhromaždenia Za slušné Slovensko. Organizátori a zúčastnení žiadali vyšetrenie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej za účasti medzinárodných vyšetrovateľov a novú, dôveryhodnú vládu, v ktorej nebudú ľudia podozriví z napojenia na organizovaný zločin. Zhromaždenie bolo pokojné, podľa odhadov sa na ňom v Bratislave zúčastnilo viac ako 30-tisíc ľudí. Ľudia sa zišli aj v Trnave, Košiciach, Nitre, Prahe, Brne, Bruseli či austrálskom Sydney. V Banskej Bystrici vystúpila napríklad hudobníčka Katarína Máliková. V Poprade prehovoril ochranár Erik Baláž.

Viac o téme: BratislavaZa slušné SlovenskoOdchod Roberta Kaliňáka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu