Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Beblavý varuje Bugára: Fico vás chce nachytať, nedajte sa

Miroslav Beblavý
Miroslav Beblavý (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Každý dnes vie, že odchodom Roberta Kaliňáka sa nič nezmení. Myslí si to poslanec NR SR a líder strany Spolu - Občianska demokracia Miroslav Beblavý, ktorého reakciu poskytla hovorkyňa strany Silvia Hudáčková.

"Je to dnes už len cynická ponuka pre Most-Híd, kde Smer-SD hovorí: Poďme spolu predstierať, že sa vyriešil problém zavraždeného novinára, talianskej mafie v blízkosti premiéra a obrovskej korupcie. Potom sa šokovaný a znechutený národ možno vzdá snahy o skutočnú zmenu," uvádza Beblavý.

Podľa neho je Slovensko na križovatke a je zodpovednosťou každého poslanca NR SR a člena vlády, ktorým smerom sa vydáme. "Vyzývame týmto všetkých predstaviteľov strany Most-Híd, aby na hru Smeru nepristúpili. S Robertom Ficom už nie je možné vládnuť, je ho možné len vymeniť," dodáva Beblavý.

Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) dnes oznámil, že rezignuje na svoju funkciu. Uviedol tak na tlačovej konferencii, kde sa poďakoval všetkým pracovníkom, ktorí za 10 rokov jeho pôsobenia v rezorte vnútra odvádzali dobrú prácu. "Stabilita musí byť zachovaná a vnímam pozorne nielen situáciu v spoločnosti, ale aj požiadavky koaličných partnerov. Preto som sa rozhodol, že na svoju funkciu podpredsedu Vlády SR a ministra vnútra rezignujem. Verím, že aj týmto mojím krokom pomôžem k zachovaniu stability v krajine," uviedol Kaliňák dôvody svojho odchodu.

Viac o téme: Robert KaliňákBéla BugárMost-HídMiroslav Beblavý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu