Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ak neodíde Kaliňák, poslanec Fedor z Mostu-Híd si nevie predstaviť zotrvanie v koalícii

Martin Fedor
Martin Fedor (Zdroj: TASR/ Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Poslanec NR SR Martin Fedor (klub Most-Híd) si nevie predstaviť zotrvanie v koalícii, ak nebude zmena na poste ministra vnútra. Uviedol to v tlačovej správe. Bez splnenia tejto požiadavky, na ktorej trvá Most-Híd, si nevie predstaviť pokračovanie funkčnej vlády. "Som preto zvedavý, ako sa k téme postaví Republiková rada Mosta-Híd, ktorá sa má konať začiatkom týždňa. Na základe výsledkov rokovania prijmem rozhodnutie o svojej ďalšej politickej budúcnosti," uviedol Fedor. Zároveň píše o tom, že má obavy z eskalovania situácie na Slovensku.

"Nedôvera vo všetkých a všetko nemôže viesť k ničomu dobrému. Pre dôveru vo vlastné inštitúcie musí štát ešte veľa urobiť. Po vražde, ktorá otriasla Slovenskom a ďalších informáciách, ktoré sa objavili, je pre mňa nepredstaviteľné, aby nedošlo k zmene vo vláde. V tak vypätej situácii, ako prežívame na Slovensku, nemôžeme riskovať ďalšiu stratu dôveryhodnosti politického vedenia, prípadne vyšetrovania," pokračoval poslanec NR SR a bývalý minister obrany za SDKÚ. "Mám obavy z eskalovania situácie v našom štáte. Pre niekoho sa môže zdať lákavé nechať sa vyviesť na politické výslnie cez vlnu protestu, prípadne až nenávisti. Nedovoľme však vyhrotiť situáciu do miery, kde niet návratu. Nachádzame sa zoči voči možnému chaosu a destabilizácii, s ktorou nemáme skúsenosti. Všetci, čo si myslia, že vytvoria svoj politický kapitál z emocionálne vybičovanej atmosféry v spoločnosti, môžu veľmi skoro zistiť svoj omyl," napísal ďalej Fedor s tým, že zodpovednosť by mala prevládnuť a všetci demokratickí politici, opoziční aj koaliční, ako aj pán prezident Andrej Kiska musia hľadať cestu k tomu, ako vášne a hystériu zmierniť a riešenia hľadať s chladnými hlavami. "Aj preto považujem odchod ministra vnútra za nevyhnutný krok pre upokojenie situácie," uzavrel poslanec.

Dnes sa majú stretnúť traja najvyšší ústavní činitelia prezident Andrej Kiska, predseda NR SR Andrej Danko a premiér Robert Fico. Stretnutie navrhol Danko, aby sa vyriešil spor medzi prezidentom a premiérom. Po vražde Jána Kuciaka a odhaleniach o prepojení vládnych špičiek na mafiu prezident vyzval na zásadnú rekonštrukciu vlády alebo na predčasné voľby. Premiér Fico začal spájať prezidenta s Georgeom Sorosom a obviňovať ho z pokusu o prevrat. Dnes sa má takisto vrátiť aj Béla Bugár z dovolenky a cez víkend už chce o situácii rokovať. Dnes večer sa budú konať pochody po celom Slovensku aj vo svete.

Viac o téme: Most-HídMartin Fedor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu