Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Viacerí členovia KDH napádajú legitímnosť súčasného predsedu hnutia Alojza Hlinu

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Viacerí členovia KDH napádajú legitímnosť súčasného predsedu hnutia Alojza Hlinu. Dali si vypracovať právnu analýzu, z ktorej záverov vyplýva, že Hlina pred dvoma rokmi, keď bol zvolený za predsedu KDH, klamal a zavádzal delegátov na sneme hnutia v Ružomberku. Právnu analýzu má agentúra SITA k dispozícii.

Podľa viacerých kresťanských demokratov sa Alojz Hlina stal podvodným konaním členom a predsedom KDH, pretože v rozpore so Stanovami KDH konal v mene politickej strany Občania SR ako jej štatutár a najmä ako jej predseda aj niekoľko mesiacov potom, ako sa stal štatutárom KDH. Stanovy KDH však vylučujú členstvo v inej strane alebo hnutí.

Ak má byť podľa kresťanských demokratov právoplatný snem v marci 2018, tak dovtedy musí byť vyriešená otázka, či Alojz Hlina je právoplatným členom, resp. právoplatným predsedom KDH. Okrem toho mu členovia KDH vyčítajú, že nerešpektuje tvorbu KDH spred 28 rokov zdola, ale uzurpovaním moci chce zaviesť v najstaršej strane po nežnej revolúcii diktatúru jednej osoby.

Snem KDH bude 17. marca v Ružomberku. Delegáti budú na ňom opätovne voliť predsedu hnutia. Okrem Hlinu kandiduje aj poslanec NR SR Richard Vašečka a poslanec Nitrianskeho samosprávneho kraja Miloslav Hatala. Delegáti tiež rozhodnú o zmene názvu hnutia a členovia Rady KDH majú prísť o právomoci pri tvorbe kandidátok do volieb.

Viac o téme: KDHAlojz Hlina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu