Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Som pripravený viesť dialóg s prezidentom i s predsedom vlády Ficom, odkázal Danko

Na snímke predseda Národnej rady SR Andrej Danko počas tlačového vyhlásenia k aktuálnej politickej situácii 4. marca 2018 v Bratislave. Zobraziť galériu (2)
Na snímke predseda Národnej rady SR Andrej Danko počas tlačového vyhlásenia k aktuálnej politickej situácii 4. marca 2018 v Bratislave. (Zdroj: FOTO TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) je pripravený viesť dialóg s prezidentom Andrejom Kiskom aj s predsedom vlády Robertom Ficom (Smer-SD). Vyhlásil to dnes Danko na tlačovom brífingu.

„Za SNS ako predseda Slovenskej národnej strany vyhlasujem, že som pripravený viesť dialóg s prezidentom i s predsedom vlády. Som pripravený zvolať mimoriadny snem SNS a som pripravený viesť konštruktívnu politiku, aby táto vzniknutá situácia bola vyriešená,“ vyhlásil Danko.

„Dnes sa musíme spojiť, nesmieme ubližovať nevinným. Slovenská republika je naďalej suverénny, právny a demokratický štát. Urobím všetko pre to, aby nikto náš štát neoznačoval za mafiánsky. Nedovolím absurdné spájania, intrigy a konšpirácie,“ uviedol s tým, že máme indície k prípadu vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, máme pocity, nemáme však dôkazy. „ Ukameňujme netvorov, ale až vtedy, keď budeme vedieť, kto sú skutoční páchatelia," uviedol.

Danko povedal, že hoci mal vystúpiť večer v RTVS, svoje rozhodnutie zrušil, keďže rešpektuje rozhodnutie prezidenta, ktorý ako prvý svoje plánované vystúpenie v RTVS neuskutočnil. „Bol som pripravený splniť si svoju štátnickú povinnosť," uviedol Danko.

Prejav Danko

K tragickej udalosti vraždy Kuciaka a jeho snúbenice podotkol, že si nedokáže predstaviť ten veľký smútok rodičov detí, ktoré niekto brutálne zavraždil. „Úprimne si želám, aby ich vrah a objednávateľ skončil v pekle. Chcem úprimnú sústrasť vyjadriť obom pozostalým rodinám, sám som rodič a nedokážem si tu bolesť predstaviť," povedal.

Je však presvedčený o tom, že by sme mali skúsiť oddeliť vraždu od politiky a štát od mafie. „Nerobme závery skôr, než budeme mať dôkazy, lebo to vedie k anarchii. Rešpektujme legitímny proces vyšetrovania. Prácu polície, prokuratúry a súdov. Inak nerešpektujeme svoj štát," uviedol. Podľa neho unáhlené rozhodnutia, ktoré su ovplyvnené emóciami, nič nevyriešia. Podporujme vyšetrovací tím, Policajný zbor," dodal.

VIDEO Som pripravený viesť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

„Vyzývam najmä politikov, aby sa zdržali zneužívania tejto udalosti na svoje osobné ciele. Pre mňa je netvor ten, kto túto vraždu spáchal, ale zlým človekom je aj ten, kto ju zneužíva," podotkol Danko s tým, že vražda musí byť spravodlivo vyšetrená a vinníci potrestaní. Slovensko sa nachádza podľa neho v zložitej situácií. „Všetci tí, ktorí s tým nemáme nič, musíme spojiť sily, aby sme zlo zastavili," dodal.

Viac o téme: VyjadrenieBratislavaSlovenskoAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu