Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šéf klubu Mosta-Híd Gál by na Kaliňákovom mieste odstúpil z funkcie

Gábor Gál
Gábor Gál (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA - Predseda poslaneckého klubu Mosta-Híd Gábor Gál by na mieste ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) odstúpil z funkcie.

"Ja by som ten tlak nezvládol," odpovedal Gál na otázku, či by Kaliňák mal odstúpiť v súvislosti s vraždou novinára, podozreniami na prepojenie politikov s talianskou mafiou a nedôverou verejnosti vo vyšetrenie podozrení.

Víta, že Mária Trošková a Viliam Jasaň opustili do vyšetrenia vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky svoje pozície na Úrade vlády SR. Ich odchod bola jednou z požiadaviek Mosta-Híd. Strana má podľa Gála obavy, že aj keď sa podarí vyšetriť vraždu a spomínané podozrenia, verejnosť tomu nebude dôverovať.

Hlavná štátna radkyňa Mária Trošková a šéf krízového manažmentu a bezpečnosti štátu na Úrade vlády (ÚV) SR Viliam Jasaň oznámili, že opúšťajú až do vyšetrenia vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej svoje pozície na Úrade vlády SR. Odmietajú spájanie ich mien s touto dvojitou vraždou a rodinám zavraždených vyjadrujú úprimnú sústrasť.

Z funkcií odchádzajú, lebo ich mená sú podľa ich slov zneužívané v politickom boji proti premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD). Trošková s Jasaňom majú mať podľa medializovaných informácií väzby na taliansku mafiu. Práve talianska stopa sa spomína ako jedna z možných pri vyšetrovaní úkladnej vraždy novinára a jeho snúbenice. 

Polícia v nedeľu (25.2.) našla v rodinnom dome vo Veľkej Mači v okrese Galanta telá investigatívneho novinára portálu Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho priateľky. Podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara šlo zrejme o dvojnásobnú úkladnú vraždu, motív ktorej mal súvisieť s prácou novinára.

Viac o téme: Robert KaliňákGábor Gál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu