Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Fico s radou vlády pre rodinu nebude mať problém, ak bude efektívna

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA/Ľudovít Vaniher)

BRATISLAVA - Ak bude Rada vlády pre rodinu a demografický rast efektívna, premiér a predseda najsilnejšej koaličnej strany Smer-SD Robert Fico proti nej nebude namietať.

„Len nech to nie niečo formálne, že sa vytvorí partia 25 ľudí, ktorí sa stretnú raz za pol roka a budeme mať radu pre radu. Tak tam by som žiadal kolegov z SNS, aby sme hľadali niečo efektívne. Niečo, čo bude ponúkať vláde a parlamentu reálne riešenia vo vzťahu k rodine,“ povedal Fico. S návrhom prišla minulý týždeň Slovenská národná strana (SNS). Podľa národniarov Slovensko potrebuje novú koncepciu rodinnej a demografickej politiky.

SNS predkladá do NR SR návrh zákona o posudzovaní vplyvov na manželstvo, rodičovstvo a rodinu, ktorý zahŕňa vytvorenie takzvanej rodinnej doložky v legislatívnom procese. "Rovnako predkladáme našim koaličným partnerom návrh na vytvorenie Rady vlády pre rodinu a demografický rast," zdôraznila poslankyňa Eva Smolíková. SNS podľa Smolíkovej veľmi citlivo a so znepokojením sleduje možnú zraniteľnosť rodín, klesajúcu pôrodnosť alebo znevýhodňovanie mnohopočetných rodín.

S nápadom, aby sa skúmalo aj to, aký vplyv majú zákony na rodinu a demografiu už v minulosti prišlo KDH. V roku 2015 Smer tento návrh nepodporil.

Viac o téme: Robert FicoSmer-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu